Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 03. 2013

David Bowie je...žena?

Prvi pogled na nesvakidašnju izložbu

Muzej ’’Victoria and Albert’’ predstavlja izložbu prosto i jednostavno nazvanu ’’David Bowie Is’’. Postavka koja će prikazati celokupan rad slavnog muzičara, već je privukla 48.000 posetilaca koji su uredno rezervisali svoje karte i nestrpljivo čekaju da se vrata muzeja otvore u subotu, 23. marta. Pre zvaničnog otvaranja, ekskluzivno vam prenosimo najinteresantnije momente.

Još pre par dana počele su da kruže priče da će glumica Tilda Swinton dočekivati posetioce izložbe obučena kao Bowie. Izgleda da je ova vest samo vešto koketiranje sa glasinama zarad reklamiranja novog spota ‘’The Stars (Are Out Tonight)’’. Naime, njen androgeni izgled, pa pojavljivanje modela Andreja Pejića i Saskiaje De Brauw, dale su dobru osnovu za kolanje takvih ideja. 

Ono što je sigurno je da je ova izložba pomno pripremana, čak tri godine su prikupljani eksponati, uglavnom iz Bowieve arhive. Osim kostima, tu su i slike, snimci intervjua, rukom ispisani dnevnici u koje je muzičar zapisivao pesme i svi ostali detalji koji će omogućiti da se posetioci upoznaju sa njegovim životom, revolucionarnim idejama i uticaju koji je imao na muzički svet.

Poenta cele ove fantazije je da pruži nesvakidašnje iskustvo, za sva čula i da ljude inspiriše da rade ono što žele i da veruju u sebe.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search