Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 11. 2017

Kako pravilno negovati lice nakon 25.godine

Do otprilike 25.godine života ne moramo toliko brinuti o koži lica, ali nakon 25.godine trebali bismo se malo potruditi.

Neke metode kao što su pravilna ishrana, svakodnevna nega lica i te kako vam može pomoći u tome da vaše lice izgleda sveže i lepo.

Pročitajte malo više o tri glavna koraka za negu kože:

1.            Kozmetika - nega lica

Temelj svega je svakodnevno umivanje, čišćenje kože... Jedinstven recept ne postoji, poslušajte savete kozmetičara za svoj tip kože i vodite računa o tome kako vaša koža reaguje na proizvode preparativne kozmetike. Nemojte verovati „čudotvornim“ metodama i tretmanima, oni vam nekad mogu naneti više štete nego koristi. Gimnastika za lice takođe je više nego preporučljiva. Mnoge nesavršenosti na koži će nestati same. Tokom vežbi rade svi osnovni mišici lica i poboljšava se cirkulacija. Koža postaje svežija, zategnutija, a umor se briše.

2.            Pravilna ishrana

Sve što jedemo održava se na našem telu, a tako i na koži lica. Ako često jedete čokoladu, pijete puno kafe i generalno se hranite loše, izgledaćete lošije nego što biste izgledali da se hranite zdravo. Nemojte paničiti i previše se ograničavati, jednostavno probajte da za početak uvedete više zdravih namirnica u svoju ishranu i smanjite količinu nezdravog. Na primer, i dalje možete piti kafu ujutru, ali nemojte više u toku dana. Naučite da pratite reakciju svog organizma na sve promene koje pravite u ishrani, jer ćete tako videti šta vam odgovara.

3.            Način života

Svi procesi u našem životu su međusobno povezani, zato pojava bora ne mora biti rezultat starenja kože, već može odražavati stanje vašeg organizma. Da li spavate dovoljno? Da li se krećete redovno? Bavite se sportom, pazite na svoje držanje, posebno ako radite u kancelariji. Razvijajte sami sebe, čitajte knjige, radite sve ono što vam prija i što vas veseli. Tako ćete imati više samopouzdanja, izgledaćete bolje, i vaše lice će izgledati sjajnije.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search