Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 11. 2017

Sve o pravilnom nanošenju šminke

Redosled i mali ali vredni trikovi

Kako su prajmeri i bronzeri postali deo svakodnevnog šminkanja, redosled nanošenja proizvoda se izmenio. Za savršen izgled uvek je potreno 15 minuta pre samo početka šminkanja naneti hidratantnu kremu. 

Sledi prajmer, koji se nanosi na celo lice i kapke. a zatim tečna podloga. Sledeći korak je veoma važan, radi se o korektoru, koji ide na sva ona mesta koja su kritična, posebno na podočnjake.

Zatim prelazimo na bronzer i rumenilo, a tek onda idemo na oči i to redosledom: senka, olovka ili eyeliner i zatim maskara. Slede ruž i sjaj po potrebi i sprej za fiksiranje.

Naravno, sva pravila su tu da bi bila prekršena. Tako, ukoliko konturišete lice, a imate problem sa ostacima senke ili maskare, najbolje bi bilo da najpre našminkate oči, pa tek onda pređete na konturisanje. 

Crvenilo ćete najbolje pokriti uz pomoć zelenog korektora, koji neutrališe baš te ne baš prijatne crvene tonove, a ukoliko želite da vaša koža zasija, nakon spreja za fiskiranje, pređite još jednom hajlajterom preko delova koje naglašavate.

Pre tečne podloge, dame za masnom kožom bi trebalo da nanesu tanak sloj pudera u prahu, a ako naprskate malo spreja za fiksiranje na beauty blender, podloga će izgledati prirodnije i lakše će se stopiti sa licem.

Za sam kraj ostavili smo dva saveta vezana za maskaru. Prvi nije neobičan, već praktičan. Maskara se menja na 3 do 6 meseci, te je za pojedine dame praktičnjie da kupuje mini pakovanja, namenjena za putovanja, A kako bi vaše trepavice dobile punoću, dok se šminkate, ugrejte maskaru. Kako? Pa, stavite je u brushalter!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search