Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 06. 2012

Verenički prsten

Solitare

Bezvremena klasika je epitet koji prati solitare prsten. Istorija ovog prstena vezuje se za simboliku ljubavi i obavezivanja. Običaj da se daruje prsten sa jednim dijamantom ima svoje korene u čistoći, čvrstoći kamena, baš kakva ljubav i treba da bude. Godina kada se počelo sa ovim običajem je u istoriji egzaktna. Radi se naime o 1447., kada je Nadvojvoda Maksimilijan od Austrije sa jednim ovakvim prstenom zaprosio svoju buduću suprugu Mariju od Burgundije. I baš kako je to nekada davno učinio Nadvojvoda, i danas mnogi mladići na kolenima sa prstenom u ruci prose svoje izabranice. Po nekim istraživanja više od 70% devojaka pristalo je na bračnu ponudu kada se u maloj kutijici pred njihovim očima zasijao jedan soliter.

Karakteristike ovog prstena su bazirane u dva osnovna pravca. Izbor kamena i izbor metala od kojeg je napravljen. Kad smo kod materijala onda se svakako treba vezati ili za zlato ili platinu. Kombinacije ( retke, ali postoje na tžištu ) sa srebrom nisu baš preporučljive, Jer dijamant pored što je devojci "najbolji prijatelj" veoma je u dobrim odnosima sa gore pomeutim plemenitim metalima.

Obićno se u slučaju solitera radi o jednostavnoj formi prstena koja u prvi plan ističe lepotu kamena. Često je i osnovni kamen ukrašen nizom manjih koji ga okružuju. Najčešće se pojavljuje u opciji sa belim zlatom, ali i u kombinaciji sa žutim, crvenim ili ružičastim kamenom. Najeksluzivnija je varijanta u platini. I ma koliko se dizajneri trudili da se isti model pojavi i u drugim materijalima, titanijumu pa i u kaučuku, ipak onaj koji se vrednuje i ostaje neprikosnoven na prvom mestu jeste onaj u platini.

IDC, kao i druge brendove luksuznog nakita i satova možete naći i u Beogradu, u radnji Maestro Jewelers u hotelu Continental, ulica Vladimira Popovića 10.

Preporučujemo

foto

28. 07. 16

Veliki povratak braon boje

Boja koju će svi nositi tokom hladnih dana

foto

08. 08. 16

Ekstravagantni detalji u crvenim nijansama

Od jarkih tonova do boje vina i bordo nijansi

Rew Elliot

Rew Elliot

Dizajner nakita ...

Izbor vereničkog prstenja

Izbor vereničkog prstenja

Kome nećete odoleti ...

Chopard za buduće mlade

Chopard za buduće mlade

Happy Diamonds kolekcija ...

Intimissimi veš

Intimissimi veš

Nova kolekcija za venčanja ...

Zimska mlada

Zimska mlada

šta da obučete preko venčanice ...

Search