Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 07. 2015

Top 10 filmskih venčanica

Zato što se inspiracija nalazi svuda

Ukoliko i dalje nemate ideju kako će izgledati vaša venčanica, možda će vam venčanice iz poznatih filmova pomoći pri izboru.

Naš prvi favorit dolazi iz filma "Bride Wars", u kom Kate Hudson nosi kreaciju sa potpisom Vere Wang, a koju krasi purpurna traka, koja suptilno naglašava sjajnu figuru poznate glumice. 

Naravno, ne možemo bez "Seks i grada", te iako ovo venčanje nije prošlo kako treba, kreacija Vivienne Westwood i ovaj magični fascinator je apsolutni hit. 

Amanda Seyfried u filmu "Mamma Mia" nam je pokazala savršenu kreaciju za venčanje pokraj mora. Uz ove prekrasne lokne, cveće u kosi i sitne detalje u plavoj boji izvezene po celoj haljini, ne možemo da zamislimo lepšu haljinu za venčanje na nekom ostrvu.

Film "27 haljina" nam je doneo mnogo smešnih modnih momenata, ali sam kraj nam je doneo divnu, gracioznu haljinu, o kojoj je junakinja maštala kroz čitavu komediju.

Iako ne bismo voleli da živimo u XVII veku, ne možemo da ne zavidimo modnim pobedama Marie Antoinette. U istoimenom filmu Kirsten Dunst je imala čast da pokaže sav glamur i luksuz francuskog dvora, posebno kada je u pitanju venčanje u najvišim krugovima.

Koja dama ne bi želela ovakvu haljinu za svoj veliki dan? "Ana Karenjina" u izvođenju Keire Knightley možda nije opravdala filmska očekivanja, ali modna svakako jeste.

Iako je haljina pod uticajem 80-ih, a film iz 1994. godine, Andie McDowell je u "Četiri venčanja i sahrana" izgledala božanstveno u svojoj venčanici, tako da smo morali da je uvrstimo među favorite.

Još jedna venčanica iz 80-ih, ali u nešto nosivijoj verziji nam dolazi pravo iz filma "Steel Magnolias". Kako su se haljine golih ramena vratile na modna vrata, možda je ovo baš prava inspiracija za moderno venčanje.

Kirsten Dunst zna kako da bude tragična junakinja u fenomenalnoj venčanici. Film "Melancholia" će vas sigurno rastužiti, ali ova haljina je vredna toga. 

Poput Dunstove, Julia Roberts je naša filmska boginja kada su u pitanju sjajne venčanice. Bez obzira da li venčanja ima ili ne. "Odbegla mlada" možda nije htela da se uda, ali je svakako znala da odabere pravu haljinu.

Preporučujemo

foto

28. 07. 16

Veliki povratak braon boje

Boja koju će svi nositi tokom hladnih dana

foto

08. 08. 16

Ekstravagantni detalji u crvenim nijansama

Od jarkih tonova do boje vina i bordo nijansi

Search