Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 07. 2012

Saveti za kupovinu obuće

Cipele koje će vaša stopala voleti

Da cipele glavu čuvaju nije slučajna umotvorina uzme li se u obzir da veliki broj kako žena tako i muškaraca nosi pogrešan broj obuće, a da bi to izbegli ovo su tri osnovna saveta:

Važno je da shvatite da stopala trpe veliko opterećenje tokom života, jer upravo ona nose ukupnu težinu svakoga od nas.Zbog toga se ona tokom godina menjaju i to ne samo u poznoj dobi (kako se do sada verovalo) već i u ranim godinama, zbog raznolike i loše obuće kao i one koja spada u kategoriju: " Moram ih imati nema nikakve veze što imaju direktnu komunikaciju sa mojim mozgom kada god zakoračim" - znate na šta mislim. Stopala se spuštaju uvećavaju i šire i nije istina da se nikada ne menja broj koji nosite. Doda li se pritom i to da su različite dimenzije "gaza" od kalupa do kalupa onda treba da povedete računa da ni svaka 39-tka nije ista.

Još jedna dobra vežba da shvatite u kom pravcu se kreće vaše stopalo je da napravite mali test. Uzmite beli papir i stanite na njega, zatim opcrtajte svoje stopalo, pažljivo isecite, a potom isto to uradite i sa cipelama koje nosite, shvatićete vrlo lako da do određenih odstupanja može lako Ne samo gledajući da uđete u omiljeni model.

Poslednja stvar koju valja reći je da u kupovinu cipela idite u kasno popodne ili uveče, da bi jasno znali šta vam odgovara. Rećićete da nećete ići sa nadutim nogama u kupovinu, no greška je imati takav stav. Pri kupovini obuće u večernjim satima će stopalo zauzeti svoju realnu poziciju i pomoći da izaberete pravu veličinu.

U nastavku ćemo prodiskutovati o vešu i pravilnom odabiru istog. 

 



Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search