Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 06. 2012

Oblačenje prema obliku tela

Merilo poznavanja sebe i stila koji vam najviše odgovara

Prvi korak na koji se morate pripremiti, u ovoj maloj analizi svojih atributa, je svakako onaj da se svesno i savesno suočite sa svojim sopstvenim odrazom u ogledalu. Pažljivim gledanjem ćete bez daljnjeg vrlo brzo shvatiti kom tipu ili obliku tela pripadate. Nakon pređene prve prepreke, svaka sledeća biće mnogo jednostavnija i lakša za prevazilaženje. Ukoliko budete pažljivo primenjivali po koji modni savet, onda ćete svakako biti uspešni u izboru pravih komada za vas. Ono što takođe spada u prve korake je i to da nikada i nikako nisu svi novi trendovi, dezeni, krojevi, zakon po kome se bez pogovora treba voditi iz sezone u sezonu, jer možete doći u situaciju da umesto da bude, figurativno rečeno, suđen vaš izgled, bude osuđen od okoline kao apsolutni prekršaj. S obzirom da prekršajna prijava ovog tipa može vrlo neprijatna, vreme je da SML da nekoliko vrlo konkretnih saveta i to:

-Nikada ne kupujte odeću za figuru koju želite ili joj stremite, već za onu koju imate

-Nekada nezadovoljstvo nekim delom tela vodi u pogrešne izbore, samo zbog opsesije da se isti sakrije po svaku cenu, vreme ja da se gledate u potpunosti u ogledalu a ne parcijalno samo u sporni deo tela

-Budite uvek iskreni prema sebi – stomačić neće nestati u naborima na haljini, on je uvek tu ispod

-Moda je saveznik, a ne neprijatelj. Svaka neudobnost je siguran znak da niste dobro izabrali

-Sigurnost u izborima je u najvećem broju slučajeva i najbolji način da stanete iza svojih izbora

Kada samo jednom ustanovite kom tipu ili obliku tela pripadate, kupovina i odevanje će teći glatko i slatko. Povrh svega biće vam i zabavno da otkrivate sve svoje prednosti, a mane neka postanu daleka prošlost. Da bi vas uputili barem donekle u tajne pravih i ispravnih izbora, otrkivamo vam ovaj put 4 osnovna tipa ili oblika tela koji opisuju u većoj ili manjoj meri skoro svaku siluetu. Ta četiri oblika su:

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search