Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 01. 2012

Bela košulja

Bezvremeni komad

Savet o tome da treba da imate jednu belu košulju je odavno postao "izlizan" termin. No, imajući u vidu i to da se ova sezona odlikuje velikim povratkom košulje u naše garderobere, onda smo mi u SML pomislili da bi bilo neophodno da se za početak osvrnemo na belu košulju koja je početak i kraj ovog komada odeće koji svaka žena može nositi u niz prilika. Evo nekoliko osnovnih stilskih saveta koje morate imati u vidu pri kupovini jedne ovakve košulje:

-Za početak, "moje belo nije kao tvoje belo" bila bi prva smernica. Naime, treba imati u vidu da u belim tonovima postoji i određeni varijeteti koji se kreću od snežno bele sve do one "prljavo bele". Pri kupovini obratite pažnju na ton bele i pokušajte da pronađete sneg beli ton koji će izgledati daleko bolje od blagog valera na sivo koji će vam ten učiniti umornim. Takođe, vodite računa i o tome da se nakon više pranja bela boja polako pretvori u sivu što je siguran znak da krenete u potragu za novom košuljom!

-Izaberite kroj koji vam odgovara i kragnu koja će biti u skladu sa ostatkom vaše garderobe. Naime ako se radi o uskim kragnama ili preširokikm, imačete problem u kombinovanju sa džemperima ili sakoima ukoliko se forma ovih komada ne uklapa u ostatak vašeg imidža. Tačna veličina i usklađena kragna su veoma važne kod bele košulje, jer ćete u suprotnom izgledati krupnije, što nam svakako nije cilj.

-Za bolji izgled lica, morate povesti računa o tome da kupite klasičan model sa čvrstom formiranom kragnom jer će vam ovakav kroj idužiti vrat.

-Što se materijala tiče možete ići u samo jednom pravcu - pamuk. Uz dodatak elastina svakako da ćete imate veću udobnost, a bilo koji trag acetata i sintetike svakako da ipak nije najbolji izbor.

-Rukavi i orukavlje su takođe veoma važan detalj pri kupovini.  Moraju krojem odgovarati širini ramena i obimu mišice, da bi sa udobnošću nosili vašu košulju, te stoga obratite pažnju i na to pri kupovini.

-Pre nego obučete belu košulju, odlučite uz šta ćete je nositi, jer je veoma važan i veš koji nosite ispod. U zavisnosti od izbora odeće grudnjak može biti kako od svilene čipke tako od pamuka. Na primer, ukoliko nosite belu košulju uz crne pantalone za neku večernju ili formalnu priliku, možete imati  svileni grudnjak crni ili u boji kože, ukoliko ste pak u dnevnijoj varijanti, onda su pamučni modeli sasvim prihvatljivi.

-Dekolte je veoma važan pri izboru kroja i forme košulje. Pri izboru imajte u vidu da je neprihvatljivo da imate preusku košulju na liniji obima grudi gde dugme "preti" da će svakog časa "poskočiti" u pravcu vašeg sagovornika. Ukoliko je to ipak tako, ipak nosite top majicu ispod i otkopčajte dugme. Možete nositi i nakit kojim ćete sakriti ili naglasiti, kako vam draže, liniju razdvajanja grudi. Preporučljiv je nakit kako od drveta, tako i od zlata ili srebra. I da ne bude zabune, na belu košulju možete nositi i dijamante ili kristale koji će ovom komadu dati instant glamur.

-Kako rekosmo, bela košulja može biti komad od jutra do večeri. Tokom dana vodite računa o usklađenosti kako sa garderobom tako i nakitom koji nosite. Za veče, kontrast je poželjinija opcija jer ćete na tak način belu košulju učiniti formalnim i elegantnim komadom.

Za kraj je važno da znate da bela košulja svakako privlači pažnju te stoga uvek vodite računa da je ona čista, perfektno ispeglana i uredna!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search