Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 11. 2011

Minđuše

Viseće, okrugle, male...

Po nekom paganskom običaju, rekli bismo, devočicama se u najranijem uzrastu probuše uši i stave minđuše. S obzirom na to da se od malena, većina od vas na to navikne, red je i da vam damo nekoliko osnovnih smernica kako da ih nosite.

Viseće minđuše nose se pre svega kada imate otvorenu liniju ramenog dela i dekoltea i to najbolje u slučaju da dekolte formira slovo "V" jer na taj način izdužuje vašu bistu i daje smisao minđušama. Takođe, ovakve komade nosite i na rol kragnu ili visoka kopčanja uz vrat. Nikako ih nemojte nositi na košulje visoke raskopčane kragne, bogate kragne sa vezom ili u kombinaciji sa ogrlicom jer će se izgubiti pored minđuša. Viseće minđuše mogu biti sjajan primer sofisticiranosti ali i manifestacija neukusa. U viseće minđuše spada niz modela od kojih se u poslednje vreme najčešće nosio model "chandelier" minđuše. Kod ovih minđuša na primer, gotovo bez izuzetka, zaboravite na ogrlice.

Okrugle minđuše kada su velike, po pravilu bolje izgledaju ako su srebrne. Dimenzija minđuša zavisi od dužine vašeg vrata i ako volite velike alke neka one budu na razdaljini od najmanje 2 cm od vaše ramene kosti. Male alke mogu biti urađene u zlatu, srebru, platini i predstavljaju jedan od prvih modela o kojima se zna. Pri izboru ovih modela vodite računa da vam pravilno leže na ušnoj školjci i da budu adekvatne vašoj odevnoj kombinaciji. Podjednako dobro izledaju u skoro svim svojim verzijama, s tim što treba uvek imati u vidu da moraju da budu dobro uklopljene u dimenziji, formi i dekoraciji.

Male ili tačkaste minđuše su vrlo sofisticiran izbor. Mogu biti od plementih metala, ukrašene cirkonima, dijamantima ili biserima. One su nešto što svaka žena treba da ima, jer spadaju u klasične komade koji će se u odnosu na vaš stil sjajno uklopiti i dati notu glamura i stila pre svega svakodnevnim kombinacijama ali i večernjim izlascima. Ovde su dozvoljena i mešanja srebra i zlata, bisera i dijamanata u meri koja neće narušiti harmoniju kruga koje ovaj model obrazuje na vašoj ušnoj školjci.


Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

vesna   |    10. 11. 2011   |   19:51:47

minđuše

POTPUNO SE SLAŽEM

pošalji odgovor
Search