Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 08. 2011

Osam zlatnih cipelarskih pravila

Salvatore Ferragamo

1. Par novih cipela nikada nemojte da nosite satima bez prestanka. Nosite ih u kraćim periodima sve dok se stopalo ne navikne potpuno na formu cipele. Tek tada možete da ih nosite svaki dan i duže vreme.

2. Nije dobro da nosite isti par cipela dva dana za redom. Ostavite obući barem 24 sata da se "odmori" pre ponovnog nošenja.

3. Pri obuvanju cipela uvek koristite kašiku za obuvanje.

4. Pre nego što izujete cipele sa pertlama odvežite ih što je više moguće, da biste mogli bez napora ili lomljenja forme to da uradite.

5. Kada izujete cipele bilo bi preporučljivo da stavite drveni ili plastični kalup u obuću da bi se održala forma.

6. Kalupi se takođe preporučuju i kada se cipele pokvase od kiše ili snega. U tom slučaju ostavite ih ne naslonjene na đonove već na stranu da se osuše minimum 24 sata.

7. Svaki put kada su nošene cipele treba očistiti i namazati imalinom, bez obzira na to koliko su izgubile od svog sjaja, to im produžava život.

8. U slučaju da dugo nećete nositi neke cipele zbog sezone ili tako odlučite, stavite cipele prethodno uglancane u vrećicu od platna i ostavite u kutiji oslonjene na đonove.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Opanci

Opanci

Narodna obuća ...

Originalno

Originalno

Stvorite svoj stil ...

Orhideja

Orhideja

Mistična i zavodljiva ...

Obrve

Obrve

Ram očiju ...

Opera

Opera

ogrlica ...

Search