Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 04. 2011

Kako uštedeti?

Mali trikovi koji će pomoći vašem budžetu

-Ako vam se desi da vam se omiljena senka ili rumenilo razbije, nemojte bacati proizvod. Dok vas ne naučimo kako da ga same ponovo ispresujete, stavite ga u manju kutijicu i koristite kao proizvod u prahu

-Ako imate puder u prahu koji je tamniji nego što vam treba, pomešajte malo talka (koji je bele boje) i tako posvetlite osnovnu boju. Osnovni sastojak svkog pudera u prahu je inače talk

-Ne treba da imate više podloga za šminku različitih pokrivnih moći. Dovoljna vam je jedna koja intenzivno prekriva. Ona će biti idealna za izlaske i specijalne prilike. Za svakodnevnu upotrebu razredite tu podlogu hidratantnom kremom koju inače koristite. Tako pravite svoju toniranu kremu i podloga vam duže traje.

-Kada potrošite karmin, nemojte bacati tubicu. Kašićicom izdubite proizvod koji je ostao u udubljenu i odvojite u posebnu kitijicu. Verovali ili ne, ima još sigurno pola. Nanosite ga četkicom ili prstima

-Vazelin je vrlo jeftin, a fantastična je nega za usne i ispucale ruke

-Ako vam se mascara osušila, produžićete joj vek za još malo ako zatvorenu tubu držite pod mlazom topple vode

-Ako želite da vam zubi budi belji, operite ih s vremena na vreme sodom bikarbonom

-Gel ili maskara za obrve mogu i da sačekaju. Običan gel za kosu fiksiraće vaše obrve podjednako dobro

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Meri   |    19. 07. 2011   |   10:31:00

Re: Popravka senke

Hvala na savetu, ali ja ovako vec neko vreme popravljam svoju sminku i radi odlicno :) Jedina je razlika verovatno u tome sto ja malo vise usitnim prah i napravim redju emulziju, da bih dobila finu teksturu na kraju. Pozdrav! :)

pošalji odgovor
jelena   |    18. 07. 2011   |   13:50:51

Naslov

Ovaj savet za senke me je odusevio! A sto se karmina tice, ko je navikao na klasicni oblik, ili ima nekoliko karmina iste ili slicne boje, vrlo je jednostavno. Komadici se stave na alu foliju, zagreje se na ringli da se malo istopi, sipa se u prvobitnu kutijicu, zatvori, i kad se stegne kao nov je i spreman za upotrebu :)))) Male tajne iz kriznih devedesetih ;)

pošalji odgovor
SML   |    18. 07. 2011   |   12:51:50

Re: Popravka senke

Draga Meri,

savetujemo da se presuje već u prvih 30 minuta i to punom težinom tela. Ako se to ne učini, proizvod će ispudati. Tačnije, unutra u proizvodu će ostati mikro mehurići vazduha koji će uzrokovati da tu proizvod pukne.
Očekujte uskoro video na ovu temu.
Srdačan pozdrav,
SML

pošalji odgovor

Re: Popravka senke

Meri   |    18. 07. 2011   |   11:54:42

Popravka senke

Razbijena senka ili rumenilo (bilo koji kompresovani komad sminke) se vrlo lako vracaju u prvobitno stanje: usitnis senku jos malo, napravis od nje bukvalno prah, dospes alkohola i mesas tako da dobijes masu koja je gustine majoneza, ostavis da se susi 24 sata. Posle 12 sati malo pritisnes odozgo, da se masa jos jace stegne i ostavis jos 12 sati da se sasvim sasusi... Senka, rumenilo, puder... bice kao novi :)
Alkohol ce sasvim ispariti tako da nije problem ni ako se omasi pa masa bude redja... Samo ce trebati malo vise strpljenja.

pošalji odgovor

Re: Popravka senke

Search