Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 10. 2012

Nokti bez mane!

U nekoliko poteza kod kuće!

Lepi i negovani nokti mnogo govore o vama i zato je stalna nega neophodna. Ali, ako nemate uvek vremena za odlazak kod manikira, i kućna nega je sasvim dovoljna, a uz SML savete i brza i jednostavna:

Pre nego što počnete sa lakiranjem, prvo za to pripremite nokte. Uzmite meku četkicu i u toploj vodi ih dobro operite. Ovako će ploča nokta biti čista, bez tragova laka, acetona ili nekog drugog sredstva ali i bez ulja koje nokti prirodno luče. Kada nanesete novi lak, sigurno će vam trajati duže.

Nežno rolanje po bočice laka za nokte po dlanu ruke će pomoći da se boja u bočici opusti. Nemojte treskati bočicu, jer se tako stvaraju mehurići sa vazduhom i lak će se brže zgrušati.

Kada govorimo o boji laka, uklopiti istu boju i na prstima i  na nogama više nije u trendu. Umesto toga, na šake nanesite svetlije tonove boje, a na stopala malo tamnije, ili obrnuto.

Ako nanosite taman lak, prvo namažite sloj providnog laka na nokte. Ovako, površina nokta će biti ravnija i manje su šanse da se tamni lak razlije i da izgleda neuredno.

Posle lakiranja, nemojte kvasiti ruke bar dva sata. Voda će oslabiti lak i učiniti ga podložnijim krzanju i listanju, pa vam neće dugo trajati. Zato je najbolje da lakirate noke uveče, posle tuširanja i ostalih rituala pred spavanje.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

SML   |    15. 01. 2013   |   11:42:40

Re: Naslov

Draga Dimitra,

hvala što se podelili vaš savet sa nama i našim čitateljkama. Nastavite da nas pratite!
Srdačan pozdrav!
SML tim

pošalji odgovor
Dimitra   |    14. 01. 2013   |   20:06:04

Naslov

Meni lak vise traje i brze se osusi kad perem nokte hladnom vodom nekoliok minuta posle lakiranja. A kad se farbaju u vece to ima negativni rezultat ujutro.

pošalji odgovor

Re: Naslov

Search