Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 02. 2012

Šminka za plavuše

Samo nežno

Prva stvar na koju bi plavuše trebalo da obrate pažnju je odabir podloge. Pošto su plavuše uglavnom svetlijeg tena, ovakva greška će biti prvo uočljiva. Nemojte pokušavati da dobijete tamniji/preplanuli ten samom podlogom. Dobiće suprotan efekat i izgledaćete narandžasto i prljavo, kao da ste se namazali komadom zemlje. Još jedno od generalnih pravila za žene svetle kose je da je za njih od prirode namenjeno da imaju svetle trepavice. Izbegavajte upotrebu crne maskare kada god možete, jer je to na vama pregrubo. Braon je uvek bolje rešenje.

Plavuše generalno izgledaju bolje u roze i ljubičastim tonovima, nego u smeđim i tamnim tonovima zemlje.

Kada bismo šminku za plavuše pravili napamet, kazali bismo: Ceo kapak osenčite svetlo roze senkom, a u prevoj na kapku nanesite sredje ljubičastu. Odaberite braon maskaru umesto crne, jer izgleda dosta mekše i prirodnije. Na obraze stavite rozikasto rumenilo, a na usne sjaj sa malim plavim šljokicama.

Ali nisu sve plavuše iste ni po nijansi kose, ni po njenom podtonu.

Ako ste “hladnija plavuša” (pepeljasto plava kosa, plave ili tamno smeđe oči) za vas su namenjene hladnije nijanse šminke. Na oči kao bazu možete naneti i snežno belu svetlucavu senku, u prevoj kapka ljubičasto/sivu, a oko izvući ljubičastom olovkom. Na obraze stavite bebi roze rumenilo, a na usne nanesite bledo roze sjaj. Boje koje vi možete koristiti su boje lavande, taupe, mauve, sivkaste, hladnije ljubičaste i ako imate smeđe oči, plave nijsanse

Ako ste “toplija plavuša” (zlatasto plava kosa, zelene ili svetlo smeđe oči, pegice) koristite toplije boje kada je make up u pitanju. Na oči kao bazu nanesite zlatnu senku, u prevoj možete staviti crvenije smeđu ili čak i zelenu senku, a celo oko uokviriti bron kreonom. Na obraze stavite rumenilo boje kajsije, a na usne crvenkasti ruž. Takođe kao senke možete koristiti i toplije ljubičaste, boje šljive, bakarne i bronzane tonove.

Za večernji izgled šminku možete pojačati, samo pazite da je dobro izbalansirate sa garderobom.

Za “hladniju plavušu” preporučujemo jak smokey eye, pa čak i u crnoj boji. Ostatak šminke bi trebalo da ostane neutralan to jest-blago roze rumenilo, a usne čak nemojte ni šminkati. Samo balsam je dovoljan. Unutrašnje uglove očiju naglasite srebrnom senkom.  

Za “topliju plavušu” idealno rešenje je crveni ruž sa narandžastim podtonom. Na oči nanesite malo braon kreona koga ćete razmazati štapićem za uši. Za veče stavite crnu maskaru.

 

Ako imate dodatna pitanja, SML Tim će rado odgovoriti na njih!

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Lidija Ilić   |    14. 04. 2012   |   07:35:34

ja sam plavuša

I ja sam od mnogobrojnih plavuša.Redovno se šminkam (svaki dan zbog posla).Prvo i osnovno je puder-podloga koja prikriva nedostatke ali nikako taman nego kao što je i moj ten.Blago rumenilo i obavezna maskara!Pošto imam zelene oči svetlo braon senka sasvim pristaje plavušama ali nikako roze.Pokušala sam sa roze tonovima ali neide.Možda samo plava maskara i plavi kreon ništa više od toga.Nikako crveni karmin već neki svetliji jedva primetan bež boje a dovoljan je i samo sjaj....Ako smo nećžne i zavodljive plavuše neka šminka to i nepokvari!

pošalji odgovor
Marina   |    03. 02. 2012   |   12:05:35

Naslov

Pa nisu sve plavuse svetle puti,ja sam tamnija a farbam se u plavo,tj imam pramenove,toplije varijante.

pošalji odgovor
Search