Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 01. 2012

Saveti za savršenu upotrebu ajlajnera

14 zlatnih pravila

Šminker L’Oreal-a Karim Rahman, otkriva vam 14 tajnu u izvlačenju ajlajnera.

1. Očistite predeo oko oka štapićem sa vatom na vrhu, koji je natopljen termalnom vodom: ona neće dozvoliti, kao druga sredstva za skidanje šminke, da se na koži zadrži masni film.

2. Radite na čistom kapku (na kome nema ni pudera, ni podloge, ni korektora za skrivanje podočnjaka) : to će omogućiti bolje nanošenje i bolje održavanje ajlajnera.

3. Ako je zaista neophodno staviti korektor, učinite to na početku šminkanja, tako što ćete zonu kontura oka ostaviti slobodnom.

4. Efekat će biti bolji uz pomoć malog ogledala: postavite ga na sto blago nagnuto, kako biste bolje videli obrise kapaka. To će vam omogućiti takođe i da nađete bolji oslonac za laktove, što je važno zbog stabilnosti ruke (koja ne treba da zadrhti).

5. Kako biste videli kako funkcioniše vrh ajlajnera, nanesite tuš najpre na ruku.

6. Izbegavajte da rukom povlačite kapke, jer tako možete deformisati potez.

7. Počnite sa spoljašnjeg dela: tako ćete izbeći osećaj da ste obavezni da ajlajner izvučete po celoj dužini oka u retro varijanti. Možete početi sa spoljašnjim uglom oka, završiti na sredini u nivou dužice oka, promeniti debljinu poteza, njegovu visinu i njegov pravac. To ostavlja prostor za više slobode, dakle za moderniji izgled.

8.  Nemojte oklevati da počnete: čak i ako potez u prvi mah nije savršen, lako ga možete modifikovati i doterati pomoću štapića sa vatom na vrhu,  neznatno natopljenim sredstvom za skidanje šminke, koji će vam u ovom slučaju poslužiti kao sredstvo za korekcije.

9. Da biste obezbedili utisak simetrije, najpre iscrtajte glavne konture, a potom radite na drugom oku. Tek posle ovoga, doterujte potez, ako je potrebno brišući trag štapićem sa vatom na vrhu.

10. Gornji i donji potezi na kapku ne moraju da se spoje u unutrašnjem uglu oka: to će vizuelno umanjiti pogled.

11. Između poteza ajlajnerom  i korena kapka ne ostavlja se slobodan prostor: to daje utisak oka koje pluta, pa stoga izgleda kao da potez nije završen. Popunjava se i prostor između trepavica: to pogledu daje baršunasti izgled i čini se kao da ajlajner čini sastavni deo oka.

12. U praksi: Počinje se skicom, kao i kod crtanja, tako što povučete tanak potez, tačno u uglu oka, da biste dali pravac. Ako je potrebno, korigujete potez štapićem sa vatom na vrhu. Kada budete zadovoljni linijom koju ste povukli, ponovo počinjete od spoljašnjeg ugla i povlačite potez u nivou korena trepavica, koji završavate u unutrašnjem uglu ili u nivou dužice oka. Zatim, „bojite“ crnim. Kada je spoljašnji ugao popunjen, naglašavate konturu malo, mnogo ili u potpunosti.

13. Maskaru nanosite pošto ste već stavili ajlajner: trepavice na koje je prethodno stavljena maskara sprečavaju lakoću pokreta pri nanošenju ajlajnera.

14. Sve se završava lakim potezom nanošenja pudera kako biste fiksirali iscrtani ajlajner i zaokružili rezultat.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

SML   |    06. 02. 2012   |   10:28:08

Re: blagi smokey eye

Draga Ljubice,
hvala na lepom komentaru. Trudićemo se da budemo još bolji!
Srdačan pozdrav!
Tim SML

pošalji odgovor
Ljubica Tomic   |    05. 02. 2012   |   19:27:03

blagi smokey eye

Divni ste vasi saveti su izuzetni,potrebni skodro svakoj zecni...Hvala vam...

pošalji odgovor

Re: blagi smokey eye

Search