Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 10. 2017

Dnevni make up

Kako postići najbolji efekat :)

Pre nego što počnemo sa svakodnevnim ritualom šminkanja, potrebno je oprati lice i naneti na lice hidratantnu kremu koja odgovara našem tipu kože.
Nakon kreme, na lice nanosimo puder ili BB kremu sa zaštitnim faktorom kako bismo naše lice zaštitili od štetnog sunčevog zračenja.

 

Nakon pudera nanosimo korektor na mesta gde su nepravilnosti i nakon stavljanja pudera, vidljive.
Sledeći korak je rumenilo. Jako je važno prilagoditi nijansu rumenila, tenu. Ukoliko je vaš ten svetao, koristite rozikaste nijanse i vodite računa kada nanosite rumenilo da ne preterate.
Rumenilo nanosimo na jagodice, laganim pokretima od zulufa prema usnama. Stavljamo ga diskretno ali ako želimo da naglasimo jagodice, možemo to uraditi tako što ćemo istu nijansu rumenila naneti kružnim pokretom na jagodice kod nosa.

Nakon rumenila stavljamo senku. Senku stavljamo na gornji kapak u ugao kod oka. Ovde stavljamo najsvetliju nijansu. Na ostatak kapka, stavljamo tamniju nijansu. Takođe povedite računa o nijansama senke. Kada nijansiramo kapak, potrbno je koristiti istu boju ali različite nijanse. Nikako nemojte koristiti različite boje jer ovde se govori o dnevnom šminkanju.
Eyeliner ili olovku stavljamo na gornji kapak, tik uz trepavice. Trudite se da linija bude tanka i precizna kako bi oko izgledalo što prirodnije.

Poslednji korak kada je šminkanje očiju u pitanju je maskara. Prvo uvijte trepavice, zatim nanesite maskaru i nakon toga razdvojite trepavice pomoću češljića.
Za usne odaberite nude nijansu karmina ili sjaja.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search