Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 09. 2016

Šminka prikladna za kancelariju

Malo truda, par saveta i trikova i pravi proizvodi i izgledaćete fenomenalno!

Dramatični smoky eyes i mračne, vamp usne nisu baš idealna rešenja za kancelarijski izgled (osim ako vam se kancelarija ne nalazi u noćnom klubu). Ali zato, nežno roze obrazi, rozikasto-zlatne senke i svetle usne ne mogu da omaše.

Podloga:

Fluorescentno kancelarijsko osvetljenje ima običaj da tenu daje zelenkastu i mrtvu boju, ali ovo možete pobediti ako stavite podlogu koja je za pola nijanse tamnija od vaše kože. Odaberite fotmulu sa srednjom pokrivnom moći jer će ona izjednačiti ten a neće izgledati pretamno.

Rumenilo:

Bez obzira da li idete na date ili na sastanak sa klijentom, ispran ten vam neće činiti usluge. Tu nastupa rumenilo u boji breskve. Ono će učiniti da koža izgeda življe i svežije i ide sjajno sa toplim metalik senkama kao što je bronzana, bakarna i ružičasto-zlatna. Odlučite se za mat teksturu jer je suptilnija  prirodnija i praktično je nemoguće preterati sa ovakvim proizvodom.

Senke:

Prva na našoj listi je definitivno ružičasto-zlatna senka. Bež je dosadna sama po sebi, ali ako se začini sa mrvicom roze i doda joj se malo shimmera, ona se transformiše u senku koja je dobrodošla i u najkonzervativnijoj kancelariji. Da kompletirate look, uz ovakve senke ide braon olovka i braon maskara. Šampanj senka je klasična i suptilnai čini da oči izgledaju budno i sjajno, a takođe veće i mlađe (super bonus). Bakarna senka je topla i samo malo sexy, ali ne na otvoren način koji je neprikladan za posao.

Olovke za oči:

Ne predlažemo da se odreknete crne, koji je uvek opcija, ali svakako predlažemo da probate druge boje koje mogu da rade posao dok ste na poslu. Boja kafe ili siva su ozbiljni konkurenti kada je uokvirivanje očiju u pitanju, pošto obe nijanse daju sjajnu definiciju oku a ne izgledaju grubo i napadno.

Ruž:

Crveni karmin je sjajan ako želite da izgledate uglađeno. Neka ostatak make up-a bude sveden jer ako stavljate crveni ruž, bilo bi preterivanje da naglašavate još nešto. Ako izaberete ruž sa plavim podtonom, on će laskati i najsvetlijem tenu a neće izgledati drečavo i napadno a i pod fluorescentnim svetlom neće izgledati radioaktivno. Takođe, neka tekstura karmina bude mat a ne sjajna.

Svetlo pink nijansa karmina sa narandžastim podtonom je idealna za srednje taman ten, samo bez svetlucavog odsjaja, ne samo zato što bi bilo previše za kancelariju već i zato što biste onda stalno morali da popravljate ruž.

Nijansa šumskog voća je super onda kada ne želite da eksperimentišete sa jarkim bojama. Možete ga natapkati prstom na usne za srednju pokrivenost, koja će usnama dati dovoljno boje da izgledaju našminkano, ali ne previše. Uz malo maskare i eyeliner celokupan izgled će biti uredan.


Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search