Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 07. 2015

Kako se pravilno nanosi podloga za lice

Za izgled filmske zvezde

Svaka žena želi da izgleda prirodno, ali sa kožom koja blista, poput neke filmske dive na crvenom tepihu. Zato je pravilno nanošenje podloge osnova za jedan zdrav izgled kože, sa kojom možete da se igrate sa bojama, naglašavate konture ili jednostavno dodate malo sjaja i maskare i spremni ste za izlazak iz kuće.

Prvo pravilo nanošenja podloge je da koža bude čista. Bez obzira da li imate šminke ili ne, očistite kožu, a zatim je hidrirajte. Ukoliko je vaša koža masnija koristite gel-kreme, koje će je matirati. U svakom slučaju, zrno kreme najpre utrljajajte u dlanove, zagrejte je i nanesite na kožu.

Podlogu nanosite odgovarajućom četkom. Počnite od sredine, a izbor podloge treba da bude što laganiji, kako bi koža mogla da diše, ali i da izgleda kao da ne nosite šminku.

Nakon što nanesete podlogu četkicom, koristite sunđer za šminkanje koji će ukloniti višak.

Tek nakon svih ovih koraka, koje se lako savladaju rutinom, dolazi red na korektor. O pravilnom nanošenju korektora možete pročitati ovde.

Sada je došao red na puder, a naš predlog je da koristite puder u prahu koji ćete naneti četkom na one delove koji se najviše sijaju. Jednostavno pređite preko njih, jer je ovo krajnji korak i svakako ne želimo da upropastimo ovaj divan izgled sa previše pudera!

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search