Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 08. 2013

Tregeri

Na modnoj sceni skoro 200 godina...

Tregeri spadaju u sad već klasične modne detalje, a osnovna namena im je da drže panatalone. Mogu da budu napravljeni od materijala ili kože, uglavnom su elastični, a na krajevima su metalni dodaci pomoću kojih se zakače za odeću. Kada se pravilno postave, na leđima formiraju oblik latiničnog slova X ili Y.

Osim praktične namene, ovaj nekada samo za muškarce rezervisan komad, danas se koristi kao detalj koji će oplemeniti i žensku određenu modnu kombinaciju.

Tregere je izmislio Albert Thurston 1822. godine i od tada su ih muškarci nosili tokom celog 19. i početkom 20. veka.

Popularnost su izgubili zbog kaiša. Naime, tokom Prvog svetskog rata, pantalone od uniforme je lakše bilo držati na mestu pomoću kaiša, nego tregera. Od 1930. godine većina muškaraca je smatralo kaiš praktičnijim, a nošenje tregera nepristojnim jer se vide a smatrani su za deo donjeg veša..

U narednim decenijama, tregeri su doživljavali sramežljiv povratak, ali nikada nisu ponovo povratili svoj modni primat. Danas se vezuju uz ljubitelje punk muzike koji nose uglavnom crne tregere, čije su trake debele od 1,9 do 2,5 cm. Za neke je ovo izraz određenog stava i političkog opredeljenja.

Nekada su bili popularni tregeri od svile, a danas se prave od sintetičkih materijala ili kombinacije viskoze i vune.

Poznati voditelj Larry King se ne odriče tregera kada je u pitanju pojavljivanje u javnosti. Takođe, mogli smo da vidimo glumca  Daniela Craiga, u ulozi Jamesa Bonda, kako u filmu Casino Royale nosi tregere kao deo elegantnog stajlinga.

Mnoge dame su ih verovatno primetile i kao deo odevne kombinacije popularnog glumca Eda Westwicka, koji glumi u seriji Gossip Girl.

Telo

Telo

Kompleksan sistem ...

Tetovaža

Tetovaža

Umetnost iscrtavanja tela ...

Trend

Trend

Popularno i moderno ...

Topshop

Topshop

Britanski ulični stil ...

Triumph International

Triumph International

Veš za svaku priliku ...

Search