Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 06. 2013

Kipling

Praktične i simpatične

Podaci govore da preko 40 miliona ljudi u svetu poseduje Kipling torbu, iako njihovo ime možda i ne zvuči toliko poznato, barem kada je u pitanju naše tržiste.

Kompanija Kipling je osnovana 1987. godine u Antwerpenu, Belgiji. Sve ideje su potekle upravo odatle. Od 2004. godine su deo VF Corporation, koja broji poznate brendove poput WrangleraLeejaThe North Facea,Vansa, Eastpaka, NapapijrijaNauticae, i 7 for all Mankinda.

Naziv brenda je inspirisan poznatim britanskim piscem Rudyardom Kiplingom, čije je najpoznatije delo "The Jungle Book" (Knjiga o džungli).  Nakon Disneyjeve ekranizacije tvorci brenda su pod utiskom inspiracije sproveli svoju ideju u delo. Zabavna, prepuna boja i motiva „Knjiga o džungli” je pretočena u torbe. Posebno interesantan detalj je potezač za rajsferšluse u obliku majmuna koji je zvezda priče, a ujedno i njihov zaštitni znak. Prepoznatljivi su po korišćenju specifičnog materijala, takozvanog  zgužvanog najlona.

Njihova najprodavanija linija je basic, a sastoji se od praktičnih torbi za svaki dan u bezbroj kolorita. Prvobitno su ih najviše kupovali mladi putnici, ali je Kipling u poslednjih pet godina duplirao svoju prodaju. Ovaj fenomen je vezan upravo za njihov dizajn, koji je uz praktični zadovoljio i modni momenat. Oni zaista imaju torbu kao odgovor na bilo koju odevnu kombinaciju.  

Njihovi proizvodi se prodaju u Parisu, Londonu, Tokyoju, Hong Kongu i Sao Paulou, u preko 4.200 prodavnica.

Za njihove specijalne kolekcije su često zaduženi dizajneri, tako da su tokom godina uspostavili bezbroj saradnji, od kojih ćemo istaći onu sa Peterom Pilottom u kolekciji za jesen/ zimu 2010. godine.

Kipling stalno prati trendove, ali se nisu ograničili samo na modni segment. U cilju da zaokruže svoju priču, od 2010. godine su plasirali i aplikacije za iPhone, preko kojih njihovi korisnici mogu da saznaju informacije o vremenu, gde je najbliža Kipling prodavnica, da prelistaju najnoviji katalog ili da se prosto zabave uz igricu, a sve naravno pod budnim okom ‘’majmuna’’.

radojka djuric   |    30. 03. 2024   |   23:11:49

torbe

pitanje gde se mogu kupiti kipling torbe u Srbiji

pošalji odgovor
Sportski stil

Sportski stil

Vikend ideal ...

Kenzo

Kenzo

Fantastična moda ...

Krzno

Krzno

Luksuzno ...

Korektori

Korektori

Sakrivaju probleme kože ...

Košnica

Košnica

Kič 60ih ...

Search