Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 06. 2013

Fred Perry

Sinonim za kul britanske momke

Fred Perry se ponosi time što je prvi britanski brend koji je nasleđe uspeo da uspešno uklopi u sportsku liniju i stvori slobodno možemo reći legendarni stil. Za sebe kažu da su ostali dosledni svojoj autentičnosti, integritetu i stavu.

Brend je rođen davne 1940. godine, kada je bivši austrijski fudbaler Tibby Wegner teniseru Fredericku Johnu "Fred" Perryiju predstavio ideju koju je trebalo da razviju zajedničkim snagama. Prvi proizvod ove saradnje je bila znojnica, koju su ubrzo nosili svi teniseri širom Britanije.

Sledeći poduhvat je iznedrio klasičnu sportsku pamučnu majicu, sa kragnom i prepoznatljivim znakom lovorovog venca na prsima. Kada je viđena na Wimbledonu 1952. godine, odmah je postala popularna ne samo kod tenisera već i kod tinejdžera. Kasnije, osnovnoj beloj majici se pridružuju verzije u preko 50 različitih boja.

Fred Perry se od samog početka vezuje za čitav niz muzičkih podkultura, nosili su ih ljubitelji soula, ali i skinhedi. Čak su se pojavile i grupe poznate kao ‘’Perry Boys’’. Uvek su važili za kul brend i sinonim klasičnog britanskog dizajna.

Danas je brend u vlasništvu japanske korporacije. Karakterističan logo, zasnovan na originalnom simbolu Wimbledona, nije promenjen i nalazi se na svim artiklima u vidu veza. Čelnici ove kuće su umeli da prepoznaju momenat i menjaju se u skladu sa novim modnim tokovima, često su unosili nove elemente i oplemenjivali kolekcije. U asortiman koji je bio namenjen pretežno muškom polu ušle su haljine, suknje i majice za dame.

Tri kolekcije za jesen zimu 2012. godine neporedno pred smrt za njih je uradila Amy Winehouse. Dizajner Raf Simons je više puta sarađivao na stvaranju novih kolekcija, a poslednja u nizu za proleće/leto 2013. će biti prikazana na nedelji mode u junu.

Femme fatale

Femme fatale

Zavodnica ...

Fotografija

Fotografija

Kako je samo važna ...

French manikir

French manikir

Namenjen je da oponaša prirodne, negovane nokte ...

Fluorescentno

Fluorescentno

Kao detalj ...

Film

Film

Uvek modna inspiracija ...

Search