Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 10. 2019

Eucerin® Oktobar – mesec suve kože

KOŽA ŠTITI NAS, MI ŠTITIMO KOŽU!

Suva koža povod je za posetu dermatologu u preko 40% slučajeva, a broj ljudi koji zbog simptoma suve i izrazito suve kože traži stručnu pomoć povećava se tokom hladnijeg perioda godine.

“Pojedine životne navike i nepoželjni faktori spoljašne sredine mogu izrazito pogoršati simptome suve kože. To se posebno dešava tokom zimskih meseci zbog većeg gubitka površnih lipida i hladnoće, koja, posebno u kombinaciji sa suvim vazduhom, negativno deluje na površne slojeve kože,” kaže specijalista dermatovenerologije, doc.dr sci.med. Srđan Tanasilović.

Suva koža izgleda hrapavo, bez sjaja, peruta se, a kada je izrazito suva kao znaci zapaljenja mogu se pojaviti pukotine, crvenilo, svrab i bol. Adekvatna higijena i nega, veoma su važne za ublažavanje ovih neprijatnih simptoma.

“Osobe sa suvom ili izrazito suvom kožom moraju da obrate posebnu pažnju i koriste adekvatne preparate za higijenu i negu kože. Većina standarnih preparata koji se mogu naći u slobodnoj prodaji pogošavaju suvoću i pojačavaju neprijatne simptome,” upozorava dr Tanasilović.

Za higijenu i negu suve i izrazito suve kože dr Tanasilović preporučuje preparate koji su sepecijalno za to namenjeni, a koji spadaju u grupu takozvane medicinske kozmetike i prodaju se isključivo u apotekama.

“Glavne karakteristike ovih preparata su održavanje hidrolipidne ravnoteže u površinskom sloju kože, sprečavanje daljeg gubljenja lipida i vode, kao i obnavljanje izgubljenih lipida i nadoknada vode tj hidratacija,” kaže dr Tanasilović i dodaje da je veoma važno da ovi preparati ne sadrže stabilizatore, boje i mirise koji mogu imati iritirajuće dejstvo na već oštećenu kožu.

U bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, u toku više od jednog veka postojanja, Eucerin® posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat su linije specijalno formulisane da zadovolje potrebe suve, izrazito suve i atopijski suve kože lica i tela.

Među njima je i Eucerin®UreaRepair Plus linija koja sadrži jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju koži neophodnih prirodnih vlažećih sastojaka. Klinički dokazano preparati iz Eucerin®UreaRepair Plus linije trenutno ublažavaju i 48 sati odlažu pojavu simptoma suve i izrazito suve kože i intezivno hidriraju kožu.

Eucerin® Urea Repair Plus formulacija sadrži ceramide, ureu i ostale prirodne vlažeće faktore (PVF) koji vezuju vodu, jačaju prirodnu zaštitnu funkciju površinskih slojeva kože i sprečavaju gubitak vlažnosti. Preparate iz ove linije koža brzo upija bez ostavljanja masnih tragova. Uz redovnu negu koža je meka, nežna na dodir i elastična.

Eucerin® Urea Repair Plus linija ne sadrži parfeme, parabene i boje, a obuhvata: Losion sa 5% uree, Losion sa 10% uree, Kremu za ruke sa 5% uree, Kremu za stopala sa 10% uree i Kremu sa 30% uree. Odabir preparata zavisi od stepena suvoće kože. Efikasnost i dobra podnošljivost preparata iz ove linije potvrđene su kliničkim ispitivanjima kod osoba sa suvom i veoma suvom kožom, čak i kod osoba sa psorijazom, dijabetesom i takozvanom guščjom kožom.

INFO PLUS:

U toku Oktobrameseca suve kože (1.do 31.oktobra):

Uz kupovinu Eucerin® preparata iz linija specijalno formulisanih da zadovolje potrebe suve i atopijski suve kože lica i tela u vrednosti preko 1000 dinara, kao poklon očekuje vas set uzoraka preparata iz ovih linija.

 

 


Search