Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 02. 2013

Prva runda za Galliana

Dior

John Galliano je pobedio u prvom delu sudskog procesa protiv Diora, kako tvrdi njegov advokat Chantal Giraud-van Gaver, iz advokatske kancelarije Coblence & Associés. Naime, sud u Parizu je doneo presudu po kojoj poznati kreator ima osnove za tužbu protiv modne kuće koja ga je otpustila zbog antisemitske izjave koja je 2011. zgrozila ceo svet.

Međutim, čini se da će argumenti advokata Jeana Néreta, koji zastupa Christian Dior Couture i marku John Galliano, otegnuti ceo sudski proces. On je ukazao na složenost ugovora koji je imao Galliano, zbog čega smatra da o svemu treba da raspravi Trgovinski sud, zato što Dior tvrdi da su oni iznajmljivali Gallianove usluge i da on nije bio tretiran kao jedan od zaposlenih u kompaniji.

Tokom procesa se otvoreno govorilo o honorarima i svima je jasno za šta se Galliano toliko bori- godišnje je primao oko 2 miliona evra, a toliki novac se ne ispušta lako. Njegovi advokati su nakon propalih pokušaja da dokažu da spornih izjava zapravo nije ni bilo, zaigrali i na kartu njegovog zdravstvenog stanja. Chantal Giraud-van Gaver je na poslednjem ročištu iznela da je Galliano bio zapravo radnik u kompaniji Dior, kome je zbog otpuštanja sa posla naneta velika šteta i na ime toga zahteva odštetu za svog klijenta. Modna kuća ima 15 dana da ospori ovu odluku.

Za to vreme, ovaj neosporni modni genije stvara u studiju Oscara de la Rente.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search