Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 09. 2016

Gucci kolekcija za proleće/leto 2017.

Pravi fanovi kuće će se još jednom zaljubiti u kreacije Alessandro Michela

Najpre smo saznali da je 79-godišnja Vanessa Redgrave novo Gucci lice za Cruise 2017 kolekciju. Ta vest je bila odličan uvod u novu kolekciju kuće, koja je predstavljena tokom prvog dana Nedelje mode u Milanu. Zato i vama najpre predstavljamo legendarnu glumicu u kratkom filmu za italijansku imperiju.

Naravno, Alessandro Michele je još jednom pokazao da je više, jednostavno više. Uz crvena svetla i dim, krenuli su da se nižu komadi sa stavom, u sada već prepoznatljivom Gucci maniru.

Dramatična kolekcija zalazi u 80-te godine, mada je verniji opis da se radi o bajkovitoj eksploziji printova, uz neke od najzanimljivijih aksesoara koje smo imali prilike da vidimo tokom proteklih godina.

Dizajner je pred reviju izjavio da svaka kombinacija priča priču, stvara senzualnu paniku, koristi se neočekivanim. Tako smo videli princeze, disko dive, atlete i fanove džinsa, uz avijator šešire i puno šljokica.

Naravno, karneri su bili obavezni na Gucci pisti, baš kao i cveće koje je dalo outfitima anđeoski izgled. Prisutna je i asimetrija, a možemo da primetimo da se dizajner udaljii od androgenih izgleda i posvetio otkrivanju ženske strane.

Kolekcija za proleće/leto 2017. godine je dokazala da maksimalizam nema rok trajanja, a neki komadi, poput sandala-čizmica sa platformom i predivnim cvećem, delikatne haljine sa raskošnim, zlatnim ukrasima, naočare sa šljokicama u stilu 70-ih, kao i torbe sa natpisom "Future" će sigurno osvojiti i crvene tepihe i ulice modnih metropola.

Oversized minđuše i sve vrste šešira, ukrasa za kosu, od fascinatora do turbana su našle svoje mesto u definitivno najneobičnijoj kolekciji Alessandro Michela.



Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search