Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 01. 2016

Dior Couture proleće 2016.

Kolekcija bez glavnog dizajnera

Dok Parizom kruže glasine da će Sarah Burton naslediti Raf Simonsa, francuska kuća je predstavila kolekciju visoke mode za proleće 2016. godine.

Kolekciju su dizajnirali Serge Ruffieux i Lucie Meier. Švajcarski dizajneri koji rade u ovoj kući su udružili snage kako bi pratili rad Simonsa, ali i dali svoj pečat kolekcijom koja se poigrava sa klasičnim Dior siluetama.

Kada smo kod silueta, one su ženstvene i lepršave, a daju ženama mogućnost da prave mnogobrojne kombinacije. Akcenutujući ramena na moderan i trendi način, uspeli su da predstave New Look u nešto seksepilnijem izdanju, bez vođstva kreativnog direktora.

Iako su mišljenja podeljena, mada ipak pozitivne kritike preuzimaju vođstvo, treba uzeti u obzir da je napraviti spektakl u ovakvim uslovima izuzetno teško, a ono što su dizajneri uspeli je da stvore koherentnu kolekciju, prepunu zanimljivih detalja.

Prvi redovi su bili puni Dior fanova, među kojima su  Olivia Palermo, Olga Kurylenko, Elena Perminova, Anna Dello Russo, Carine Roitfeld i mnogi drugi. 

Primetićete da ono što fali ovoj kolekciji je jedna haljina, jedna kombinacija koja će nas naterati da zastanemo, iskreno se oduševimo, ali to je upravo ono što je falilo i eri Rafa Simonsa.

Dior ne žuri sa nalaženjem sedmog dizajnera, a ukoliko bi to bila Sarah Burton, nameće se pitanje šta će biti sa kućom McQueen.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search