Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 10. 2015

Kraj jedne ere za kuću Balenciaga

Poslednja kolekcija Alexander Wanga za ovu kuću

Kolekcija kuće Balenciaga za proleće/leto 2016. godine je već ušla u modnu istoriju. To je poslednja kolekcija koju je Alexander Wang dizajnirao, te je samim tim i medijska pažnja bila veća nego ikada do sada.

Wang se potrudio da ova oproštajna kolekcija bude pravi spektakl. Za početak, tu je izbor modela. Od njegove mezimice, Anne Ewers, preko Nicole PeltzZoë Kravitz pa do unuke Elvis Presleya, Riley Keough, uz sjajnu muziku koja je pratila njihove poduhvate na pisti, a koja je uključila i stare dobre hitove Notorious B.I.G.-a, Tupaca, Snoop Dogga, pa sve do atmosfere i izbora prostora sa dva bazena, možemo reći da je sve izgledalo baš onako kako i dolikuje jednoj oproštajnoj reviji.

Wang je predstavio nosivu kolekciju, mladalačku, zabavnu, prepunu detalja, što u vidu same igre materijala, to i u vidu upadljivog nakita u boji zlata. Jasno je da je ovo više Wang nego Balenciaga, ali sama činjenica da je dizajner dao deo sebe u ovu kolekciju čini je još vrednijom. Da li bismo pre Wanga mogli da zamislimo Balenciaga modele kako se kreću u čipkanim, ravnim papučama? Teško. Jasno je da je proslavljeni dizajner već krenuo svojim putem, kao i da je prestižna modna imperija spremna za nešto više od modernih, buntovničkih off white haljina inspirisanih vešom.

Nakon što je Wang napravio počasni krug, ostaje pitanje ko će ga naslediti na ovoj poziciji. Već postoje favoriti, ali nećemo nagađati, već ćemo sačekati zvaničnu potvrdu.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search