Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 03. 2012

Trend dezena

Proleće/leto 2012.

Divlji životinjski dezeni i ove sezone su među najtraženijim i najistaknutijim, kako na modnim pistama, tako i u našim ormarima. Dezen pitona, koji je dominirao tokom hladnih dana, je dobio podršku u vidu još boja, ali i dezena nekih drugih životinja. Životinjski dezeni su zabavni i seksi, a dovoljan je samo detalj kako bi bili u trendu. Just Cavalli i Michael Kors su neki od dizajnera koji su i ove sezone inspirisani ovim dezenom.

Cvetni motivi osvojili su piste modnih kuća Proenza Schoule, Rodarte, Ralph Lauren i mnogih drugih, a njihova nosivnost i nežnost čini ovaj trend nezaobilaznim. Mala promena u odnosu na protekle sezone je da se cvetni dezeni sve češće nalaze na tamnim podlogama. Cvetni print je dostupan na svim odevnim pedmetima i modnim dodacima, uključujući torbe, cipele i sandale.

Nasuprot romantičnim cvetnim dezenima i provokativnom animal printu, nalazi se geometrijski print, još jedan nezaobilazan dezen za sezonu proleće/leto 2012. godine. Trend je okupirao piste sa obe strane Atlantika, a modne kuće Gucci, Donna Karan, Hermes su zaronile u dvadesete godine prošlog veka i predstavile ovaj trend široj publici. 

SML   |    25. 03. 2012   |   15:58:38

Re: Naslov

Draga Kaća,
u ovoj priči su dati predlozi dezena sa revija svetskih dizajnera, koji služe kao inspiracija za sezonu pred nama, bilo u grafici, u koloritu ili samo kao detalj.
srdačan pozdrav
SML Tim

pošalji odgovor
kaca   |    25. 03. 2012   |   11:56:59

Naslov

nesvidja mi se ni boje ni kreacija, previse sareno i neukusno!!!

pošalji odgovor

Re: Naslov

Search