Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 11. 2011

Dr.Martens čizme

Martinke i dalje u modi

Mnogi od nas su ih imali u periodu svog odrastanja, a mnogi ih i danas sa radošću nose, Martinke su simbol mode koja savršeno prati rok stil. U svom razvoju doživele su niz preobražaja, u dezenu ali ne i u formi, kojoj su ostale dosledne sve do danas. Postoje i oni koji se mogu nazvati kolekcionarima, sa veoma velikim brojem najrazličitijih interpretacija ovog modela. Ovo sve donelo im je kultni status za celu jednu generaiju ali status koji ih uvek iznova čini nezaobilaznim.

Nakon prvih prezentacija na nedelji mode za narednu sezonu jedno je postalo potpuno jasno, Martinke se na velika vrata vraćaju u modne tokove. Među mnogim modelima koji su se pojavili izdvajaju se one koje se na specifičan način ironično poigravaju nasleđem kroz šokatne boje i dozu neke posebne romantike. Pred vama su one opcije koje se iz rock faze lako preorijentišu na "ljutu" romantiku.

Sa ovom kolekcijom engleski brend slavi 50 godina postojanja i predstavlja liniju koja trijumfuje modnim pistama podsećajući neke roditelje na njihove mlade dane i dajući novu dimenziju novim generacijama koje tek počinju da upoznaju ovaj modni jezik i ovaj komad koji je više nego ikonografija jednog stila i istovremno ne samo jednog vremena. Cena je oko 150 EUR-a.

Search