Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 07. 2013

Anya Hindmarch

Tašne od kojih zastaje dah

Poznata britanska dizajnerka, započela je karijeru kao prodavačica tašni! Ako vam ovo zvuči neverovatno, nastavite s čitanjem! S osamnaest godina Anya odlazi u Firencu da studira italijanski, međutim ubrzo se zaljubljuje u dizajn italijanskih tašni i pozajmljuje 1.000 dolara kako bi određene modele izvezla u Britaniju. Na sreću, odmah prodaje 500 tašni i nakon godinu dana otvara svoju prodavnicu u Londonu.

Omiljena dizajnerka poznatih dama

Ubrzo i sama uči da dizajnira i izrađuje tašne koje su se u početku oslanjale na italijanski dizajn. Danas poseduje više od 60 radnji u 17 zemalja. Pored toga, njene kreacije se mogu naći u poznatim prodavnicama poput Colette u Parizu, i Saksa u Njujorku. Njeni modeli su omiljeni među holivudskim damama, ako i trendseterkama poput Keire KnightleyScarlett JohanssonSienne MillerMadonneClaudie SchifferReese WitherspoonAlexa ChungCara DelevingneKate MossFlorence Welch i Kate Middlton.

I'm not a plastic bag

 

U čast desetogodišnjice brenda 2003. godine, Anya Hindmarch lansirala je liniju Bespoke koja sadrži tašne izrađene od najfinije kože, sa skrivenim porukama koje se nalaze u unutrašnjosti, ispisane rukopisom poručioca. Ove tašne imaju svoje posebne serijske brojeve. Međutim, jedna od njenih najpoznatijih kreacija nastala je u saradnji sa socijalnim aktivistima, udruženjem ”We are what we do” (Mi smo ono što radimo). U pitanju je ceger s natpisom ”I’m not a plastic bag”, koji je dizajn Anye Hindmarch definitivno približio široj publici, pogotovo što je njegova cena bila pet dolara. 

Search