Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 02. 2012

Longchamp

Od futroli za lule do tašni za poznate

Longchamp Paris je osnovao Jean Cassegrain 1948. godine,nakon što je nasledio porodičnu kompaniju za pravljenje duvana. Jean Cassegrain je počeo da proizvodi najpre luksuzne, kožne futrole za lule, a zatim i druge kožne dodatke.Tokom sedamdesetih, sa rastom asortimana, Longchamp otvora svoje prve prodavnice u Hong Kongu i Japanu, a zatim se širi na preostale zemlje.

Pravu ekspanziju ova kompanija doživljava tokom devedesetih, kada su svom asortimanu dodali rukavice i svilene marame, a zatim kaiševe i kravate. Danas Longchamp predstavlja jedan od simbola francuskog šika, a kvalitet i komfor koji nude proizvodi, privukao je mnoga poznata imena, te je Longchamp torba postala i statusni simbol.

Ono što odvaja Longchamp od drugih, skupih proizvođača eksklizivnih modnih dodataka je umerenost i odanost klasici. Logo je nenametljiv, a dizajn lako uklopljiv uz različite stilove. Kate Moss je godinama zaštitno lice kompanije, a sarađivala je i kao dizajner.

 Kolekcija torbi Le Pliage je najprodavanija i najpopularnija, upravo zbog svoje jednostavnosti. Platnene torbe u raznim bojama, sa braon kožnim drškama u raznim dimenzijama, zadovoljavaju u potpunosti svakodnevne potrebe zaposlene žene, a njihov izgled i komfor ih čine odličnim za putovanja.

Nešto elegantniju kolekciju čine Planetes torbe, podjednako komforne i lagane, koje mogu biti potpuno od kože ili u kombinaciji sa platnom. Jednobojne su i odlične za kombinovanje. Koji god model da izaberete, nećete se pokajati, jer je Longchamp sinonim za kvalitet.

Search