Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 01. 2012

Vacheron Constantin

Čuvar tradicije

Jean-Marc Vacheron  otvorio je daleke 1755. svoju radionicu u Ženevi, postavivši tako temelje jedne od  najstarijih časovničarskih manufaktura na svetu sa neprekidanim poslovanjem i istorijom. Njegove visokokomplikovane satove posebno su cenili pariski kupci, okupljeni oko raskošnog francuskog dvora; Kompanija je preživeka Francusku revoluciju (1789-1799) i nastavila uspešno da posluje, pa je unuk osnivača toliko proširio posao da je morao da nađe partnera da bi mogao da putuje i prodaje Vacheron proizvode. Tako se Francois Constantin 1819. pridružio kompaniji i od tada je ime promenjeno u Vacheron & Constantin.

Danas je, posle brojnih promena i nekoliko vekova, ovaj brend je čuvar visoke umetnosti časovničarstva i tradicije. Cilj kompanije koji je prisutan od početka jeste da kreiraju časovnike koji  ujedinjuju tradiciju sa tehničkim i dizajnerskim savršenstvom.  Od 1880. Malteški krst postaje logo ove kompanije i do danas je ostao znak raspoznavanja za Vacheron Constantin.

2005. Vacheron Constantin je proslavio 250 godina postojanja. Kompanija se  nalazi na nekoliko lokacija: novi proizvodni pogoni i administracija su u Plan les Uatu, radionice su u Le Sentieru, dok se stara zgrada u kojoj su muzej i butik nalazi u samom srcu starog dela Ženeve. Kamen-temeljac Vacheronovih kolekcija čine Patrimony Traditionnelle, Quai de I'lle, Historique, Malte i Overseas časovnici, od kojih je svaki ispisao deo istorije ovog luksuznog proizvođača satova.

Ekskluzivne Vacheron Constantin satove možete naći i u Beogradu, u radnji Maestro Jewelers u hotelu Continental, ulica Vladimira Popovića 10.

Search