Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 01. 2012

Patek Philippe & Co.

10 principa poslovanja

Patek Philippe & Co.  je luksuzni Švajcarski proizvođač satova sa sedištem u Ženevi i Valee de Joux. Poljski časovničar Antoni Patek počeo je da pravi džepne satove 1839. u Ženevi, zajedno sa koelgom emigrantom Franciszek Czapekom. 1844.ovo partnerstvo se raspalo da bi 1845. Patek udružio snage sa francuskim proizvođačem satova Adrien Philippeom, koji je izumeo mehanizam za navijanje satova bez kluče. Tako je 1951. osnovan Patek Philippe & Co.

Prvi ručni sat je ovaj proizvođač napravio 1868 a takođe su bili pioniri u večnom kalendaru na satovima, mehanizmu sa dve sekundare, hronografu i  mehanizmu koji je prethodio osvetljenju na satovima.

Kao i drugi švajcarski proizvođači, kompanija proizvodi uglavnom mehanizme sa automatskim i ručnim navijanjem, ali su pravili i kvarcne satove, kao i digitalne od kojih je Ref. 3414.Patek Philippe zapažen po komponentima koje je proizvela ova kompanija.

Patek Philippe časovnici su zabeležili rekordne cene na aukcijama širom sveta. Veliki deo potražnje na aukcijama zapravo potiče od same kompanije jer oni često kupuju komade koje dodaju kolekciji u njihovom muzeju u Ženevi. Patek Philippe & Co. je u vlasništvu porodice Stern od 1932.

Tokom godina, klijentela ovog časovničarskog magnata uključuje kraljicu Viktoriju, Princa Alberta, Papu Leo XIII i Kristijana IX, princezu Louise od Danske, Viktor Emanuel III od Italije, egipatskog sultana Husseina Kamela i još mnoge poznate ličnosti u istoriji dugoj preko 150 godina.

Patek Philippe poslovanje je zasnovano na 10 jednostavnih principa koji su: Nezavisnost, Tradicija, Inovacija, Kvalitet i izrada, Retkost, Vrednost, Estetika, Usluga, Emocija i Nasleđe. Ove vrednosti se oslanjaju na poštovanje prošlosti i na gledanje u budućnost i integrisanje tih vrednosti u svaki aspekt rada je ono što je održalo ovo ime na vrhu.

Search