Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 12. 2011

Chopard

"Kvalitet sa što je moguće više ručnog rada"

Louis-Ulysse Chopard je rođen 4.05.1836. u mestu Sonvillier, u 24. godini Lois-Ulysse otpočinje sopstveni posao izrade satova, sa svojim inicijalima, L.U.C. i nazivom kompanije na tabli; kako bi se razlikovao od tadašnjih osamdeset suparnika, uzda se u preciznost i uzima kao svoj moto: "Kvalitet sa što je moguće više ručnog rada."

Kad je putovao u Rusiju 1912. preko Poljske, Mađarske i baltičkih zemalja, otkucaji Chopardovih satova doprli su i do samog ruskog Cara, Nikolaja II. 1920. sedište kompanije se premešta u Ženevu a u periodu od 1930-1940. André Chopard zapošljava 150 članova osoblja u cilju izrade ručnih i džepnih satova. Klijentelu Chopard-a uglavnom čine mušterije iz Skandinavije i istočne Evrope.

André-Paul Chopard, unuk osnivača, 1963. postaje glava porodične kompanije, u osamdesetoj godini našao se bez potomaka koji bi preuzeli posao, ali upoznaje Karla Scheufelea III koji je bio zainteresovan da nastavi tradiciju porodice Chopard - njegova porodica je, od 1904, takođe stekla reputaciju kvalitetnog izrađivača nakita i satova pod markom Eszeha. Porodična firma je, tako, pridružena Scheuefeleovoj. Od tog momenta, Chopard-ova marka počinje da postiže trajni uspeh.

1988. Kompanija Chopard je jedna od glavnih sponzora ponovnog pokretanja čuvene auto-trke, Mile Miglia. Chopard počinje da proizvodi mehanizme za sat u Fleurieru od 1995.

Posle se José Carreras i Kral Scheufele udružuju u poduhvatu kreiranja posebne edicije satova koja bi se proizvodila tokom narednih godina, a čiji bi prihod bio namenjen Carrerasovoj fondaciji za borbu protiv leukemije.

1998. Chopard postaje zvanični partner Kanskog filmskog festivala i osniva Palme d'Or, tj. poznatu filmsku nagradu, Zlatnu palmu.

U svojim proizvodnim jedinicama Chopard zapošljava više od 700 radnika. Chopard je podržavao i Historic Monaco Automobile Grand Prix i kreirao i posebnu ediciju satova, posvećenu tom takmičenju.

Chopard ekskluzivni nakit i satove možete naći i u Beogradu, u hotelu Continental, ulica Vladimira Popovića 10.

Search