Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 08. 2014

SML Intervju: Handmade Berkesel

Svi modni dodaci koji su vam potrebni

Sestre bliznakinje Berkesel imaju po 27 godina, bave se izradom unikatnih torbi i nakita, a njihovi dalji planovi su vezani za svet mode, koji vide kao vid izražavanja. Kako su nas zaintrigirale njihove kreacije, rešili smo da popričamo sa njima o procesu stvaranja, stilu i svim sitnicama koje ih okružuju.  

Kako bi opisale vaš stil odevanja?

Stil odevanja nam je prilično jednostavan, ali jedinstven zbog aksesoara kojim se ukrašavamo, jer svaki komad je malo umetničko delo.

U čemu nalazite inspiraciju?

Inspiraciju ne tražimo, ona se sama pojavi kada smo nadahnute za kreativan rad...pratimo vintidz-retro trendove i ti momenti se mogu prepoznati na Handmade Berkesel.

Ko su vaše mušterije?

Naše mušterije su moderne devojke koje uglavnom znaju šta žele, imaju razvijen svoj stil oblačenja. Naravno desi se nekada i da traže savet i da imaju svoje zahteve. 

Vaše torbe i nakit su prepuni neobičnijih nijansi. Koje kombinacije su vaši lični favoriti?

Handmade Berkesel jeste nešto što je veselo, šareno i nesvakidašnje. Često sklapamo boje koje po pravilu ne idu jedna sa drugom, ali naš finalni proizvod ipak na kraju pokazuje suprotno. Hobi nam je slikarstvo, tako da s bojama nemamo problema.

Volimo razne kombinacije boja, ne bi sada znale da izdvojimo samo po jednu.

Kako izgleda proces stvaranja jedne torbe? Koliko se razlikuje od pravljenja nakita? 

Najviše volimo kada se snabdemo novim materijalima, bojama i repromaterijalom jer tada pustimo maštu na volju. Proces kreiranja torbi ili nakita je najlepši deo našeg posla.

Kod torbi prvo iskrojimo nekoliko komada, spakujemo u svežnjeve i zatim ih šijemo jednu po jednu. Kada pravimo nakit, tada je proces malo drugačiji, jer to ne zauzima toliko prostora u radu i vreme izrade je kraći, te se za jedan dan može izraditi dosta nakita.

Što se tiče porudžbina torbi, kada smo u gužvi s poslom dajemo od 7-10 dana do završetka poručene torbe, a ako je period kada nema toliko posla, torba može biti gotova za 2-3 dana. Naravno ima i izuzetaka, ako neko želi torbu do određenog datuma,mi se potrudimo da je i dobije do tada. Na poručen nakit se čeka 2-3 dana.

Kako mogu da vas kontaktiraju mušterije?

Mušterije nas uglavnom kontaktiraju putem: Facebook-a, na sajtovima mojekrpice.rs i mojekrpice.hr . Takođe nas mogu naći i na web stranici Berkesel.

Search