Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 02. 2014

Oskar 2014: Ko su favoriti?

Odbrojavanje u toku

Glasanje članova Akademije se završava u utorak, 25. februara, a svečana dodela nagrade Oskar je zakazana za nedelju, 2. mart. Osim nagađanja o tome ko će šta obući, glavna polemika se vodi oko toga koji od filmova, glumaca, režisera najviše zaslužuje ovu prestižnu nagradu.

Najveći favoriti u kategtoriji nominovanih za najbolji film su "12 godina ropstva" i "Gravitacija", a prati ih Američka prevara". "12 godina ropstva" je u maloj prednosti zbog potresne tematike, mada Oskar nagrade neretko završe u rukama autsajdera, te ne bi trebalo potceniti ni ostale nominovane.


U kategoriji najbolja muška glavna uloga favorit je Matthew Mcconaughey, koji je uspeo da pokaže i dokaže da nije samo zvezda romantičnih komedija, već ozbiljan talenat. On je već osvojio Zlatni globus i SAG nagrade za ulogu u filmu “Poslovni klub Dalas”.

Među najboljim glumicama se izdvaja Cate Blanchett ulogom u filmu “Plavi Jasmin”. Ipak, za Meryl Streep je ovo 18. nominacija, a ne treba potceniti ni Amy Adams, Sandru Bullock ili legendarnu Judy Dench.


Kada je reč o sporednim ulogama najviše šansi imaju Jared Leto u muškoj kategoriji, i Lupita Nyong'o u ženskoj kategoriji. Leto se vratio filmu nakon šest godina pauze i oduševio filmski svet ulogom transeksulca u filmu “Poslovni klub Dalas”. Za Lupitu je ovo prva filmska uloga, a već je šarmirala publiku svojim intelektom, harizmom, modnim izborima, ali ponajviše glumom u filmu “12 godina ropstva”.  Njena najveća protivnica je Jennifer Lawrence, mlada Oskarovka, koja je sa samo 23 godine veteran crvenih tepiha. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search