Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 12. 2012

Najluđa arapska noć

Burj Al Arab

Staro je verovanje da kako vam protekne doček Nove godine, takvi će vam biti narednih 365 dana. Pa zašto onda ne biste u novu godinu uplovili na najluksuzniji mogući način, u hotelu Burj Al Arab.

Jedan od najspektakularnijih hotela na svetu, Burj Al Arab nalazi se u Dubaiu. Za sada je jedini hotel sa sedam zvezdica na svetu. Njegovo ime prevedeno na srpski znači Arapski Toranj. Visok je čak 321 metar, a izgradnja ovog velelepnog zdanja je počela 1994. godine i završila se 6 godina kasnije. Količina novca koja je uložena u izgradnju se čuva se u najvećoj tajnosti. Glavni arhitekta bio je Tom Wright.

Ideja vodilja ovog projekta je bila da Burj Al Arab postane simbol zemlje. Hotel je napravljen po uzoru na brod. On ‘’plovi’’ veštačkim ostrvom koje je spojeno mostom sa prelepom Jumeirah plažom.

U Burj Al Arabu postoji 202 luksuzna apartmana. Dan možete da ispunite odmaranjem u nekoj od soba, koje su uređene do najsitnijeg detalja. Opustite se u đakuziju ili za privatnim šankom. Za one koji uvek imaju za završe još nešto u vezi sa poslom, tu je potpuno opremljena kancelarija. Stres se otklanja u spa centru ili akvaparku koji su takođe u sklopu hotela.

Nekada se desi da novogodišnje poklone kupujemo u zadnjem trenutku, to može biti vrlo stresno, ali ne i ovde. Dovoljno je da se obratite recepciji koja će vam odmah poslati ljubazno osoblje koje će obaviti kupovinu umesto vas.

Sam doček Nove godine možete provesti u nekom od deset restorana u sklopu hotela. Predlažemo da veče započnete večerom u restoranu Al Muntahi, što u prevodu znači Najviši. Odatle ćete imati veličanstven pogled na čitav Dubai, koji je u ponoć okupan pod svetlima raskošnog vatrometa. Potpuno drugačije iskustvo pruža restoran Al Mahara, koji simulira putovanje podmornicom, pa dok jedete možete da uživate u nesvakidašnjem morskom svetu koji se nalazi unutar velikog akvarijuma.  Da biste upotpunili ovaj bajkoviti doživljaj možete da u ponoć zaplešete u raskošnoj balskoj dvorani. Zlatnom bojom presvučeni visoki svodovi, svečano dekorisana sala, mnoštvo veselih ljudi i veliki video bimovi sa kojih kreće odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine, staviće tačku na i i zaokružiti celokupan ugođaj.

Ako posle svega toga, ipak ne želite da se noć završi, dobro je da znate da vam na raspolaganju stoji privatni šofer koji će vas Rols-Roycem ili čak helikopterom odvesti gde god poželite. Ne zaboravite jedno, ovo je mesto na kome se želje ispunjavaju.

Naravno, SML redakcija ni ovaj put nije zaboravila da vas posavetuje u vezi sa odevnom kombinacijom u kojoj ćete zablistati na novogodišnjoj zabavi. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search