Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 12. 2012

Sport i zabava uz ljubazne domaćine

Obergurgl, Austrija

Obergurgl je tradicionalno austrijsko odmaralište, koje je smešteno je u opštini Sölden, a naseljava ga oko 400 stanovnika. 

Prvi hotel je izgrađen 1889. godine i od tada je postao popularna destinacija naročito među Britancima, koji vole da ovde provedu odmor ili makar vikend.

Skijališta se nalaze na visini od 2.150-3.250 m nadmorske visine.  U blizini se nalazi i Sölden glečer, koji je naročito poznat iskusnim skijašima, koji se zbog sjajnih snežnih sezona često vraćaju u ovo odmaralište.

Uređene ski staze, široko otvorene padine i uvek dovoljna količina snega čine ovu destinaciju idealnom za sve one koji zaista uživaju u skijanju. Moderan i brz sistem žičara čini da se ne stvaraju gužve, a od nedavno postoje i tri udobne gondole koje povezuju oblasti Obergurgl i Hochgurgl

Ono što Obergurgl čini specifičnim je to što je zadržao duh prošlosti, te je centar ostao netaknut i zaštićen od saobraćajne gužve. Samo mesto obiluje restoranima i kafićima, a tokom praznika domaćini će vas srdačno dočekati tradicionalnim knedlama, pivom i rakijom. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search