Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 07. 2012

Večera u potpunom mraku

Uzbudljivo iskustvo bez trunke romantike

Ukoliko tragate za avanturom, a niste ljubitelj surfovanja ili kampovanja, Unsicht-Bar, u Berlinu pruža jedinstveno iskustvo. Samo ime u grubom prevodu znači nevidljivi bar, a naziv se ovde uzima bukvalno jer jedete u apsolutnoj tami.

Zašto bi se neko rešio na ovakav poduhvat? Osnivač, Alex Rudoplh ima jednostavno objašnjenje, koje će zadovoljiti većinu – u mraku vam je izoštrenije čulo ukusa, osetljivije je na temperaturu, te je večera u ovom restoranu holističko iskustvo.

Restoran je otvoren u maju 2001. godine, a tokom obroka ne smete da korisitite mobilni telefonim ili svetlima na satu. Mistično i duhovno iskustvo, daće novi ukus i najobičnijim jelima. Takođe, konobar vam neće reći ustaljena imena jela, već će vam maštu zagolicati nazivi poput “let preko Alpa do fabrike sira”.

Ono što je posebno interesantno i dodaje humanu notu ovom restoranu je to da su svi zaposleni u manjoj ili većoj meri osobe sa oštećenim vidom. Zaposleni tvrde da je njihov posao jako interesantan, jer osim hrane i pića, oni su tu da objasne gostima kako da se ponašaju i šta da očekuju, a sam čin jela se "uči" uz pomoć zamišljenog sata. Mnogi ljudi bi se isprva prepali, zahtevajući da napuste Unsicht-Bar. Zato je ovo i posao i hobi, ali i izazov.

Ideja Alex Rudolpha je inspirisala mnoge druge preduzetnike, te je jedenje u mraku stvar bliske budućnosti i van Berlina. Naravno, česte nezgode sa priborom ili samim jelima samo daju duhovitu notu ovom najpre humanom, a zatim i egzotičnom iskustvu.

Ako želite da uvek budete u toku sa informacijama iz kulture, dizajna i neobičnih destinacija, prijavite se na SML Newsletter OVDE!

 



Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search