Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 07. 2012

Top 5 plaža u Evropi

Posetite ove destinacije već ovog leta

Navagio Beach – Zakynthos, Grčka

Zaliv koji spada ne samo među najlepše u Grčkoj, već i u celoj Evropi, jedno je od mesta koje morate posetiti. Ogromne, vertikalne litice okružene su belim peskom stvarajući rajski utisak, a ukoliko želite pravi doživljaj u prirodi, izbegnite gužbe i posetite Navagio Beach tokom aprila ili kraja septembra.

Cala Tarida – Ibiza, Španija

Zaboravite na lude žurke koje nikada ne prestaju, ili makar zaista uživajte u svemu što Ibica može da pruži. Iza stena se kriju neke od najlepših plaža u ovom delu sveta, a upravo ove stene vam mogu dati privatnost i mir koji svima nedostaje. Ibica ima sve: divlju prirodu, divlji noćni provod i mesta samo za vas.

Sagres – Algarve, Portugal

Ovaj deo Portugala se proteže kilometrima sa dramatičnim pejzažima uranjanja litica,  peščanim formacijama i akvarel boje mora. Impresivni talasi privlače surfere iz celog sveta, a smenjivanje kamenitog terena sa peskom, more i mir su našli savršeni sklad u ovom delu Portugala.

Las Islas Cies – Galicia, Španija

Jednu od najlepših plaža na svetu čini puderasti beli pesak, koji gotovo da umiruje.Divljina, koja je zakonom zaštićena kao nacionalni park, pruža posetiocima opciju da umesto hotela iskuse sve lepote kampovanja. 

Patara – Turquoise Coast, Turska

Zlatne dine i Taurus planine se protežu kilometrima, a zahvljujući naporima vlasti, ne postoje zgrade u blizini, te ova plaža vraća u neka jednostavnija vremena. Ukoliko se nađete na plaži Patara između maja i oktobra, imaćete priliku da vidite morske kornjače koje polažu jaja. Okolina je stvorena za avanture. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search