Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 06. 2012

Top 5 moćnih ženskih izvođača

Muzika za dušu

Ayo je nemačko-nigerijskog porekla, svira klavir i gitaru, piše i izvodi pesme. Od 2008. godine, kada je osvojila nagradu za proboj na internacionalnoj sceni, folk, soul i rege izvođač, Ayo, postaje prava zvezda izuzetnog glasa, a ukoliko niste, poslušajte “It's supposed to be love”.

Norah Jones ume da peva sve – od R&B i soul zvuka, do kantrija i alternativnog roka. Pet studijskih albuma i isto toliko Grammy nagrada, kao i pojavljivanja u filmovima “My Blueberry Nights” i “Wah Do Dem” stvorili su ikonsku zvezdu, koja se pita: “What I Am To You”.

Erykah Badu uskoro stiže u naše krajeve, a upravo ova dana je zaslužna za uspon neo-soul pravca. Osim fascinantne pojave i glasa, obrobala se i kao glumica, a mi uživamo u pesmi “On & On”.

Macy Gray je ime za koje su svi čuli. Pod uticajem Billie Holiday i Betty Davis, Macy je osvojila planetu, sa do sada 6 studijskih albuma i bezbroj nagrada.  Obratite pažnju na pesmu, ali i spot za numeru “Sweet Baby “.

 

Corinne Bailey Rae je tektsopisac, izvođač i gitarista iz Britanije. Nakon studija književnosti u Lidsu, oprobala se u džez klubovima, da bi profesionalnu karijeru započela 2005. godine. Danas ova tridesettrogodišnja umetnica, čije pesme možete čuti u mnogim holivudskim filmovima, soul, R&B, jazz i blues melodije predstavlja širom planete, impresionirajući i fanove i kritičare. Mi slušamo Corinne Bailey Rae i hit “Put Your Records On”.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search