Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 06. 2012

Top 5 Belgrade Calling 2012

Festivalska groznica u srcu Beograda

Kako se festival Belgrade Calling približava, današnjih top 5 muzičkih numera se sastoji od najpoznatijih izvođača koje ćemo imati prilike da čujemo na Ušću.

Prava muzička atrakcija 2012. godine je mlada Britanka Jessie J, koja je trenutno možda i najpopularniji ženski izvođač. Osim muzičkog, Jessie je privukla i pažnju modnog sveta, svojim ekscentričnim kreacijama, ali i zanosnom figurom.

Faith No More dolaze iz San Franciska, a kako su se proslavili još krajem 80-ih i početkom 90-ih, nemoguće je naći osobu koju ne zna bar nekoliko hit singlova benda. Bend se raspao 1998. godine, ali se pre tri godine vratio na scenu, te je sadašnja postava znana i kao Faith No More 2.0.

Kombinacija pop, rok, etno, hip-hip i bluz muzike, stvorili su prepoznatljiv zvuk S.A.R.S.-a, benda iz Beograda. Sveže amputirana ruka Satriania je nastao 2006. godine, a od 2009. je postao jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji sastav iz Srbije i regiona.l

Britanski elektro duo Orbital čine braća Phil i Paul Hartnoll. Sastav je 2004. godine prestao sa radom, nakon 15 godina aktivnog rada, ali su se 2009. vratili na scenu, da bi ove godine izdali osmi studijski album “Wonky”.

John Lydona svi znaju kao Johhny Rottena, jednog od nekoliko figura čije ime se direktno vezuje za stvaranje punk kulture. Lydon je svoj bend Public Image Ltd. osnovao odmah nakon raspada Sex Pistolsa, a i ovaj bend je pretpeo razlaz i ponovo sastavljanje. Osim Lydona bend čine Bruce Smith, Lu Edmonds i Scott Firth.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search