Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 02. 2016

Dodeljene 58. Grammy nagrade

Američki reper Kendrick Lamar, pop zvezda Taylor Swift i britanski kantautor Ed Sheeran, američki rok bend Alabama Shakes i hit "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruna Marsa obeležili su 58. dodelu muzičkih nagrada Gremi, koja je održana sinoć u Los Anđelesu.

Kendrick Lamar je imao je najviše nominacija, čak 11, od čega je osvojio pet Grammyja, među kojima i za najbolju rep pesmu i rep album.

Taylor Swift je za svoj album "1989" dobila je nagrade za album godine i najbolji vokalni pop album, a sa Lamarom je podelila nagradu za najbolji muzički video za "Bad Blood". 

R&B duo, producent Mark Ronson i pevač Bruno Mars dobili su nagradu za ploču godine za svoj hit "Uptown Funk", koji im je doneo Grammy i za najbolje pop izvođenje u duetu/grupi. Mars je nagrade posvetio fanovima, pre svega onima koji su plešući pomogli da "Uptown Funk" postane jedan od najvećih hitova godine.

Bluz-soul bend Alabama Shakes je osvojio tri Grammyja - za najbolje rok izvođenje i rok pesmu "Don`t Wanna Fight", kao i za najbolji alternativni album "Sound & Color". 

Ed Sheeran je osvojio svoj prvi Grammy u komercijalno vrlo uspešnoj karijeri za najbolje solo pop izvođenje pesme "Thinking Out Loud", koja je zatim proglašena i pesmom godine. 

Trosatni šou u Los Anđelelsu je bio prilika i za iskazivanje poštovanja prema veličini pokojnog Davida Bowiea, što je učinila Lady Gaga u nastupu u kojem je, obučena u neke od njegovih kostima, izvela 10 Bowiejevih hitova - "Space Oddity", "Changes", "Ziggy Stardust", "Suffragette City", "Rebel Rebel", "Fashion", "Fame", "Under Prešure", "Let`s Dance" i "Heroes".

tanjug

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search