Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 11. 2014

Umetnost stavljanja rumenila- pojednostavljena

Otkrivamo tajne profesionalnih šminkera!

Rumenilo ima moć da vas osveži, istakne ten i čak oblikuje lice, ali isto tako može vas nagrditi dok mahnete četkom... Eksperti imaju svoje trikove i savete koje primenjuju pri nanošenju ovog veoma bitnog, završnog dela make up-a, a mi smo rešili da ih podelimo sa vama!

Za što prirodniji izgled rumenila na obrazima, počnite nanošenje proizvoda od jagodica obraza. Ideja je da najviše boje ostavite na mestu gde bi se prirodno rumenilo inače pojavilo. Ako ne možete da odredite gde je to mesto tačno, nasmejte se da istaknete jagodice. Posle, nastavite sa nanošenjem boje na obraz na mesto ispod zenice oka i napravite prelaz ka spolja, u pravcu ušiju.

Zaboravite na brzopotezno nanošenje rumenila. Profesionalno naneseno rumenilo može da oblikuje i definiše crte vašeg lica i čak stvoriti iluziju jagodica koje nisu istaknute- postići ovo je lakše nego što mislite!

Ako želite da suzite okruglo lice, počnite da nanosite rumenilo na vrhu jagodica i preko jagodične kosti, i gore sve do slepoočnice.

Ako želite da popunite usko lice, kružnim pokretima nanesite rumenilo na sredinu obraza i stopite ga sa tenom duž jagodične kosti, pa sve do ušiju. Na uskom licu, svetlo roze rumenilo sa hajlajterom na jagodicama će najbolje izgledati.

Skratite izduženo lice tako što ćete nanositi rumenilo od jagodica, na gore ka slepoočnicama, pa malo preko kapka i na bradu. Uz istu nijansu na obrazima, očima i bradi, lice će izgledati kraće.

Da smekšate kockaste crte lica nanesite meku nijansu rumenila na unutrašnji deo obraza pa pređite četkom preko slepoočnice za diskretnu konturu.

Ako želite da podignete jagodične kosti i istaknete ih, izaberite tamniju nijansu rumenila ili bronzer koji je dva tona tamniji od vaše kože. Počnite sa spoljne strane jagodica i neđno pređite preko njih četkom. Tačkica hajlajtera na vrhu jagodice stvoriće osvetljen efekat i istaćiće ovaj deo vašeg lica.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search