Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 11. 2014

Moć olovki za obrve!

Mali pomagači za savršeni ram oka

Kada su poslednji put tanke obrve bile u modi Gianni Versace je vladao modnim svetom, tako da, ako već niste, krajnje je vreme da vašem licu date ram kakav zaslužuje u vidu lepih i negovanih obrva. Obrve mogu doneti drastičnu promenu vašem licu, ističu oči i daju im izražajniji izgled. Ali, ako vašim obrvama fali gustina, luk ili dužina, to možete lako rešiti uz pomoć pravilne upotrebe olovke za obrve.

Pri izboru prave olovke, najbitnije je da obratite pažnju na boju kose, bilo da je farbana ili prirodna. Dve nijanse svetlije od tona kose je prava nijansa olovke za obrve jer ćete tako postići najprirodniji efekat. Vodite računa da olovka ne bude ni previše meka ni previše tvrda. U prvom slučaju napravićete mrlje a u drugom nećete moći da iscrtate linije.

Kada pronađete pravu boju, probajte olovku na nadlanici jer je to deo tela koji je izložen suncu približno isto kao i vaše lice, jer su neki proizvodi često svetliji ili tamniji kad se nanesu, zato je test neophodan, da biste videli da li se olovka slaže sa podtonom vaše kože.

Da bi olovka imala pravu boju, neka joj vrh bude uvek suv i naoštren i pre svake upotrebe obrišite ga maramicom da biste dobili što prirodniji izgled.

Nikada nemojte da pokušavate da iscrtate obrve iz jednog poteza jer ćete umesto lepih obrva završiti sa dve tamne linije na licu.

Pre nanošenja treba sa obrva da uklonite tragove pudera mekom četkicom.

Počnite nanošenje olovke iz unutrašnjeg ugla oka i laganim, mekim potezima iscrtavajte uz dlačice. Pazite da ostanete u granicama obrva i da ne pritiskate olovkom previše. Naravno, olovka treba da služi popunjavanju praznina i korekciji obrva, a ne crtanju istih na vašem licu.

Kada stignete do luka, pritisnite olovkom za nijansu jače, ali ne na vrhu već sa donje strane luka obrve, da biste boje definisali ovo područje. Kada nežno iscrtate cele obrve, prođite četkicom kroz njih da biste postigli što prirodniji izgled i uklonili višak proizvoda.

Ako imate neposlušne dlačice, uklonite ih pincetom ili ih smirite uz pomoć gela za obrve.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search