Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 12. 2017

Nega kože tokom hladnih dana

48h hidratacije...

Intervju sa stručnjakom
„Unapređene formulacije NIVEA mleka i losiona za telo sada sadrže NIVEA serum za dubinsku  hidrataciju, a njihovo dugotrajno dejstvo čini kožu primetno mekšom.”
Intervju sa Sabin Šulc, Menadžerkom za razvoj NIVEA proizvoda za negu tela u kompaniji Beiersdorf

Šta predstavlja inovaciju u unapređenoj formulaciji NIVEA Rich Nourishing i Smooth Sensation mleka za telo, kao i NIVEA Express Hydration losiona za telo?

Odabrali smo ove proizvode za negu tela brenda broj 1 u svetu i unapredili ih. Sada su NIVEA mleka i losioni za telo obogaćeni NIVEA SERUMOM ZA DUBINSKU HIDRATACIJU. Novo NIVEA Rich Nourishing mleko za telo sadrži dvostruko više prirodnog bademovog ulja u odnosu na prethodni proizvod. Jedinstvena i unapređena formulacija koja deluje 48 sati čini kožu primetno glatkom i dubinski je hidrira.

Zašto ste unapredili formulacije?
Mi stalno unapređujemo formulacije naših proizvoda kako bismo potrošačima pružili najbolju moguću negu. Hteli smo da poboljšamo NIVEA mleko i losion za telo bez parabena i napravimo formulacije koje 48 sati snabdevaju kožu vlagom. Koža je dubinski hidrirana i primetno glatka tokom celog dana.

Šta je novi NIVEA SERUM ZA DUBINSKU HIDRATACIJU? Šta je tako posebno u vezi sa njim?
Novi NIVEA SERUM ZA DUBINSKU HIDRATACIJU predstavlja jedinstvenu kombinaciju naših najboljih, pažljivo odabranih sastojaka. Sadrži hidratantni sastojak koji se nalazi u samoj koži i pruža koži intenzivnu hidrataciju. Pored toga, formulacija sadrži lipide koji zadržavaju vlagu u koži 48 sati. Negujuća ulja čine kožu savršeno glatkom. Sa ponosom mogu da kažem da su ovo najbolje NIVEA formulacije za negu tela ikada.

Zašto formulacija NIVEA Rich Nourishing mleka za telo sadrži dvostruko više bademovog ulja u odnosu na prethodnu? Kakva svojstva ima ovo ulje?
Ulje slatkog badema ili Prunus amygdalus dulcis dobija se iz jezgra zrelog ploda badema. Zahvaljujući svom sastavu, ovo ulje je dragoceno za negu kože. Ima visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina, a sadrži i hranjivu linolnu kiselinu. Formulacija sa prirodnim bademovim uljem predstavlja jedinstvenu negu za suvu i veoma suvu kožu i čini je primetno glatkom već nakon prvog nanošenja.

Kako formulacija pruža dubinsku hidrataciju koja traje i do 48 sati?
Jedinstvena kombinacija hidratantnog sastojka koji je prirodan sastojak kože, lipida koji zadržavaju vlagu i negujućih ulja vezuje vlagu u koži i ona ne može da ispari tako lako. Koža je dobro zaštićena od isušivanja jer je gubitak vlage smanjen, a nivo hidratacije povećan.
Najnovije metode testiranja pokazale su da savršena kombinacija visoko kvalitetnih sastojaka u našem NIVEA mleku i losionu za telo, kao i NIVEA SERUMU ZA DUBINSKU HIDRATACIJU, prodire duboko u kožu, zadržava vlagu i dubinski hidrira kožu 48 sati.
Kako ste testirali sposobnost formulacije da hidrira kožu 48 sati?
Koristili smo Corneometer, široko primenjivan, najsavremeniji uređaj za merenje nivoa hidratacije, koji se koristi na institutima za proveru kozmetičkih svojstava. Da bismo testirali sposobnost formulacije da hidrira kožu 48 sati, sproveli smo slepo, randomizovano testiranje pri čemu smo nakon 48 sati uporedili svojstva netretirane kože sa kožom na koju smo naneli naš losion za telo. Rezultati su pokazali statistički značajno dejstvo hidratacije.

Osim toga, ovom temom smo se bavili u brojnim potrošačkim studijama i zamolili smo potrošače da daju svoje mišljenje i opišu subjektivni osećaj na koži nakon upotrebe mleka za telo. Povratne informacije su bile u ogromnoj većini pozitivne!

NIVEA Rich Nourishing mleko za telo je uspešan proizvod od kada se pojavio na tržištu 1963. Po vašem mišljenju, šta je tako posebno u vezi sa njim?
Smatram da je ovaj proizvod uspešan iz nekoliko razloga. Kao prvo, NIVEA Rich Nourishing mleko za telo bez parabena sadrži kremastu i hranjivu emulziju vode u ulju, po čemu se razlikuje od većine proizvoda na tržištu. Kao drugo, 1963. godine ovo je bio prvi tečni losion za telo, u koji je uloženo znanje i iskustvo koje su NIVEA stručnjaci za negu kože sticali više od 50 godina. Treće, ovaj proizvod pruža intenzivnu negu i duboku hidrataciju koja čini kožu neverovatno glatkom, ima teksturu koja je prijatna za nanošenje, kao i poznati i jedinstveni NIVEA miris. Zbog svega navedenog ovo je NIVEA losion za telo broj 1 i žene u celom svetu ga smatraju svojim omiljenim proizvodom.

Šta je bio najveći izazov prilikom unapređivanja formulacija?
Imamo dugogodišnje iskustvo u razvijanju formulacija sa emulzijom voda u ulju i proces njihovog unapređivanja uvek predstavlja pravi izazov. U ovom slučaju, najveći izazov bio je razvoj formulacije koja obezbeđuje 48 sati duboke hidratacije i istovremeno ima istu poznatu teksturu koju vole potrošači širom sveta.

NIVEA Rich Nourishing mleko za telo, pakovanje od 250 ml / pakovanje od 400 ml

NIVEA Smooth Sensation mleko za telo, pakovanje od 250 ml / pakovanje od 400 ml

NIVEA Express Hydration losion za telo, pakovanje od 250 ml / pakovanje od 400 ml

Search