Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 09. 2013

Klasa

Različiti senzibiliteti u službi mode

Brend Klasa čini deset diplomiranih kostimografa: Ivana Lazarević, Zorana Stojanović, Katarina Bogdanović, Monika Ratković, Sanja Stepanović, Jelena Antanasijević, Ivana Stojanović, Teodora Živković, Sanja Manakoski, Senka Kljakić. Njihov dizajn je pre svega sveden i pročišćen, prilagođen komercijalnom tržištu sa izvesnim autorskim intervencijama. Njihova posebnost je što autorski rad pojedinca ukalpaju u sam brend Klasa. Iako je domaće tržište jako malo, devojke iz brenda Klasa kažu da se stvari menjaju na bolje.”Sama ideja distrikta je pomogla svima nama, i nadamo se da će sve više dizajnera osetiti distrikt kao svoj kutak za rad. Nesumljivo da je koncept koji nudi Belgrade Design District pomogao svima koji se bave dizajnom u bilo kom polju”, kaže Katarina Bogdanović.

Od ostalih dizajnera iz BDDa Klasa izdvaja: Romi Schneider, Tijana Milutinović, Aleksandra Lalić, brend Naša posla, Iva Sumulikovski, Zolika, Dejana Ivanišević, Jovana Marković, Ruksag, koji, iako su svi vrlo različiti, takođe su kvalitetni, promišljeni i dosledni svom radu.

Na pitanje o prozivodnji odgovaraju da se često susreću sa raznoraznim problemima poput nedovoljno obučenih ljudi u proizvodnom lancu. Ali, i uz sve prepreke i dovijanja Klasa, kao i drugi, uspeva da odrzi kontinuitet, te svako do članova brenda komade izrađuje sam ili uz pomoc modelara i krojača. Ove godine nagrađeni su od strane tekstilne komapanije “Textil Užice” za najbolje mlade dizajnere na Beogradskoj nedelji mode. Saradnja se nastavila u sponzorstvu ove kompanije u tekstilu i pleteninama.  

O izvoru inspiracije odgovaraju: ”Ideja se crpi svakog dana, trena, iz svega što nas okružuje. Svaku od nas po nešto inspiriše, nekad čak i iste stvari, ali ih prezentujemo na drugačiji način, a zatim oblikujemo u identitet Klase. To čini našu saradnju još zanimljivijom i dinamičnijom.” Svetski dizajneri na koje se ugledaju i koji ih inspirišu su: Prada, Maison Martin Margiela, Paul Smith, Yohji Yamamato, Damir Doma, Acne, Raf Simons, Chloe...U budućnosti se nadaju prodaji preko interneta, i planiraju otvaranje showrooma van granica naše zemlje. Trenutno planiraju reviju koju će predstaviti na oktobarskom Fashion Weeku.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Belgrade Design District

Binx Walton

Binx Walton

17 godina, Nešvil, Sjedinjene Američke Države, broj odrađenih revija: 27 ...

Devon Windsor

Devon Windsor

19 godina, Sjedinjene Američke Države, broj revija: 25 ...

Elodia Prieto

Elodia Prieto

21 godina, Francuska, broj revija: 17 ...

Anna Ewers

Anna Ewers

20 godina, iz Nemačke, broj revija: 37 ...

Ophelie Guillermand

Ophelie Guillermand

19 godina, Francuska, broj odrađenih revija: 40 ...

Search