Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 03. 2018

Chanel jesen/2018

Karl Lagerfeld je dočarao šumu i pretvorio je u Chanel.

“Uvek sam voleo jesen. Ono je kao indijsko leto uz sve što ostavlja sa sobom. Donosi prelepo raspoloženje.”  Karl Lagerfeld je dočarao šumu i pretvorio je u Chanel. Izgledalo je kao da je jesen napustila svaki park u Parizu i prešla na tepih Grand Palais-a. Razmišljanje i ideja o prirodi kao o fashion show iskustvu je bila u Lagerfeldovim mislima na zadnje dve revije. Posadio je francuske ruže i grandiozno postavio litice i vodopade za njegovu poslednju reviju koju je takođe predstavio u Hamburgu svome rodnom gradu.

“U potrazi za izgubljenim vremenom”. Pa i nije baš doslovno tako bilo. Ipak kada su krenuli modeli jedni za drugim da se probijaju elegantno preko proplanka noseći prvo duge, slim, crne kapute donoseći suštinu Lagerfeldove note, slabašna Ewardianina silueta je ovekovečila njegovu zamisao i kreaciju decenijama unapred . Šest modela kaputa, svaki različit i poseban je ostavio jak utisak pogotovo u takvom ambijentu.

Karl Lagerfeld u nostalgičnom, romantičnom raspoloženju? Možda. Bilo je haljina koje su odisale sedamdesetim godinama prošlog veka.  Izgledale su jako slatko. Ali ipak ne. Karl Lagerfeld nije osoba koja crpi inspiraciju iz ogledala prošlosti. Karl je taj koji je izmislio modu devedesetih. Danas on želi svima da ponudi po nešto što dokazuju Chanel bele najlon jakne. Bez dileme, mogli su se videti njegovi obožavaoci koji su ih nosili i fotografisali se njima pre početka revije.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search