Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017

Gucci je rekao zbogom krznu

Ova najava je prilično veliki potez za italijansku modnu kuću.

Nakon kolekcije bundi, jakni, famoznih papuča i ostalih odevnih kombinacija od krzna, koja je bila ultra popularna, Gucci zvanično od proleća završava proizvodnju, i prodaju krznenih komada odeće i obuće.

Danas nakon posete Kering Talk-a na Londonskom koledžu mode, generalni direktor Marco Bizarri, obavestio je sve ljubitelje mode da nakon kolekcije od krzna, koja je bila jako popularna i moderna, Gucci zvanično od proleća završava proizvodnju i prodaju krznenih komada odeće i obuće.

Brend će zaustaviti svu upotrebu krzna životinjskog porekla uključujući rakuna, lisicu, zeca, kojota i sve druge vrste koje su posebno uzgojene.

“Biti društveno odgovoran je jedna od Gucci osnovnih vrednosti, a mi ćemo nastojati da činimo bolje za životnu sredinu i životinje. Uz pomoć “HSUS”-a i “LAV”-a, Gucci je uzbuđen što je napravio ovaj korak i nada se da će pomoći u inspirisanju inovacija i podizanja svesti, promenom luksuzne modne industrije na bolje” rekao je Bizzari.

Gucci je luksuzni brend  koji je upravo zabranio upotrebu krzna, prateći Stella McCartney, Giorgio Armani, Hugo Boss i Net-A-Porter. Ovo je verovatno samo jedan medju prvim brendovima koji konačno “idu“ bez krzna.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search