Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 07. 2013

Lago di Como, Italija

Magična kombinacija prirodnih lepota

Između Milana i Švajcarske smestilo se, poput prirodne granice, jezero Komo. Ono je deo čuvene regije Lombardija. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva sveta.

Još u vreme Rimljana naseljavana je ova oblast. Oni su ovde podizali svoje letnjikovce, što govori u prilog tome da je i u to vreme  Komo bio rezervisan za imućnije. Danas ovde možete da sretnete slavne ličnosti poput Donatele Versace ili Erosa Ramazzottija.

Lago di Como je fantastičan spoj modernog i tradicionalnog – moderna garderoba u Armani i Rocco Barocco buticima,  nezaobilazne vespe i kolonada rimskih stubova iz 1. veka nove ere, pa Katedrala građena od 14. do 18. veka. Uzane krivudave ulice nose mir i atmosferu malog srednjovekovnog grada.

Ukoliko specijaliteti od ribe na sto načina u nekom od ekskluzivnih restorana nisu vaš đir, onda bar probajte domaći sladoled. Sedite na obalu i ako vam je jezerska voda previše sveža za kupanje, uživajte u pogledu.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Potpuni odmor

Search