Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 06. 2012

Olimpijske igre 2012. godine

Moda i ljubav

London je letnja destinacija koju ne bi trebalo zaobići. Osim kraljičinog jubileja i niza manifestacija koje ga prate, tu su i uvek aktuelne Olimpijske igre, koje su ove godine poseban akcenat stavile na modu. Vodeći dizajneri su dali podršku svojim timovima, dizajnirajući kolekcije za učesnike, ali i za sve ljubitelje Olimpijskih igara.

Stella McCartney je “obukla” tim Velike Britanije, Ralph Lauren je zadužen za tim SAD-a, dok je Giorgio Armani zadužen za izgled italijansih predstavnika. Svaki učesnik igara će dobiti 50 odevnih komada i modnih dodataka sa potpisom čuvenog Italijana, koji je svakao pokazao najveći stepen patriotizma u ovoj, specijalnoj kolekciji.

Dizajneri i Olimpijske igre u Londonu su stari prijatelji. Osnivači modne kuće Missoni, Rosita i Ottavio Missoni, su se upoznali baš na Olimpijskim igrama, davne 1948. godine, kada su započeli svoju ljubavno-poslovnu romansu, koja i danas živi. Ottavio je nekadašnji član italijanskog tima, dok je Rosita tog leta došla u London kako bi poboljšala znanje engleskog jezika. Par se venčao 1953. godine, a pet godina kasnije održana je prva revija modne kuće, koju danas vode deca i unuci ovog modno-sportskog para. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search