Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 11. 2017

Rimejk serije "Dinastija"

Kultna TV "sapunica" ima novo ruho, ali da li je vredna vaše pažnje?

Američka mreža CW i servis Netflix su na ekrane doneli rimejk kultne serije "Dinastija", koja je obeležila 80-te. Mi smo pogledali prve epizode i sa vama ćemo podeliti zapažanja, a vi ćete sami izvući zaključak: da li nova "Dinastija" vredi gledanja ili ne.

Jasno je da živimo u doba kada originalnost menjamo za kopije, često blede, nekada popularnih filmova i serija. Nekada su u pitanju nastavci, nekada rimejci, a neretko se originalni likovi samo pojave kao specijalni gosti. Vratile su se "Gilmore Girls", zatim "Will & Grace", obe serije sa originalnom postavom, nastavljen je "Twin Peaks", mada nismo sigurni da se radi o istoj seriji, iako je većina likova tu. Nismo zaboravili ni na pokušaj obnavljanja serije "Merlose Place", kao ni na nešto uspešniju novu verziju "Beverli Hilsa", koja je sada znana kao "90210".

Bilo je pitanje trenutka kada će da na red doći i kultna "Dinastija". priča o pohlepi, preljubama, moći, oh i svakako odeći i najblještavijim dijamantima. Nova serija počinje istu priču, mada se radnja odvija mnogo brže. Najpre jer ono što nas je nekada šokiralo, danas je potpuno normalno. Dakle, uzbuđenja ima, ali definitivno više u seriji "Gossip Girl", koja više i liči na hit iz 80-ih nego ovaj rimejk.

Do sada smo imali jednu žensku tuču, koja i nije bila preterano žestoka, a što se tiče strasti... Pa, koliko god da je zgodan i danas, Grant Show, koji glumi Blake Carringtona, definitivno nema dovoljno hemije sa Cristal Flores, iza koje stoji Nathalie Kelley. Varnice su jedva primetne, mada postoji jedna svetla tačka, a to je Fallon, koju za sada sjajno igra Elizabeth Gillies

Šta je to što fali današnjoj verziji? Ništa. Prosto, koncept je zastareo, jer Stevenova seksualnost nema nikakav značaj, to što je Cristal Latino porekla, takođe neće nikom upasti u oči, a kada se pominju moćne porodice, uz pomoć interneta, nama one nisu delo fikcije, već znamo i ko su i čime se bave i zašto ih volimo ili ne. Dalje, nemoguće je danas ponovo oživeti glamur 80-ih, jer koliko god da su skupe, Louboutin cipele više nisu misterija, kao ni jedan odevni komad koji smo do sada videli. Pa ipak, ukoliko volite malo "sapunice", uz obaveznu prenaglašenu glumu i situacije od kojih ćete često prevrtati očima, možda je baš "Dinastija 2.0" odličan izvor zabave. Uostalom, ovo je samo TV serija, quilty pleasure, tako da možda ipak zaslužuje šansu. Makar pilot epizoda. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search